New Music

Wardrobe is met het nieuwe album Giving Up A Ghost weer springlevend


16 maart 2019

Wardrobe is het muzikaal project rondom de Vlaamse singer-songwriter Johan Verckist. Het muzikale brein achter de band verandert nogal eens van stijl, waardoor het nieuwe album een stuk elektronischer en gelaagder klinkt dan het vorige. Afgelopen vrijdag verscheen Giving Up A Ghost, waarmee we meteen de soundtrack van ons weekend te pakken hadden.

De Antwerpse muzikant heeft in zijn huis een studio gebouwd, waar hij zowat de hele dag in zijn eentje muziek schrijft. Voor Giving Up A Ghost heeft hij muzikanten die we kennen van Balthazar en Portland gevraagd om zijn band te versterken. Dit horen we terug in de fuzzy gitaren van de uptempo luisterliedjes, die soms een tikje melancholisch doen aanvoelen. 

Zijn inspiratie haalt Verckist tegenwoordig uit hiphop en experimentele samples. Een groot contrast met de Bob Dylan-vibes, die hij op het vorige album Crawling liet horen. Het resultaat van de muzikale verbreding van Verckist is een verfrissend en ontspannend album dat je het gevoel geeft onderweg te zijn. Mocht je geen platenspeler bij de hand hebben, adviseert Verckist je persoonlijk zijn nieuwe plaat via een goede koptelefoon te luisteren.