New Music

Als er vandaag één ding is dat zich in je hoofd nestelt, dan is het Something’s Got A Hold On Me van Sam Cohen


15 maart 2019

Als je even een oorstrelende song nodig hebt om je gedachten in te laten verdwalen, dan heeft Sam Cohen nu in psychedelische sixties-stijl zijn single Something’s Got A Hold On Me voor je. Zijn retrospectieve kijk op hoe teleurstellend de toekomst bleek te worden is een muzikale troost om je aan vast te klampen. Nou ja, of je het wilt of niet, het liedje zal je waarschijnlijk niet snel loslaten.

Sam Cohen werkt als producer vanuit zijn studio in Brooklyn en produceerde werk met onder meer zijn goede vriend Kevin Morby en Benjamin Booker. En in een rol als singer-songwriter ontspruiten aan zijn muzikale brein parels als deze nieuwe song.

Dit protest-liedje is de aankondiging van de plaat The Future’s Still Ringing In My Ears dat 17 mei verschijnt via 30th Century Records. Voor de productie daarvan werkte hij samen met niet de minste producer: Danger Mouse. Je weet wel: The Black Keys, Gorillaz, Gnarls Barkley. Dus maak je borst maar nat voor wat er nog meer gaat komen. Wij kijken in ieder geval watertandend uit naar een plaat die een indruk kan achterlaten zoals Lennon en zijn bandmaten met The Beatles dat ooit deden in hun psychedelische periode. Waarom we dat vermoeden? Luister daarom zelf maar eens naar Something’s Got A Hold On Me.