Live

De Chinese postrock-goden van Wang Wen wekken op 30 mei duistere krachten los in Patronaat


16 mei 2019

Wang Wen & All Shall Be Well
Donderdag 30 mei

Chinese postpunk in Haarlem op 30 mei? Sure thing, dat kan allemaal want op die dag komt Wang Wen naar Patronaat. De oude Chinese postrock-goden zijn al twintig jaar bezig en hebben net hun tiende album Invisible City uitgebracht. Wij vertellen je meer over de band en zijn avontuurlijke postrock.

Wil je naar de show van Wang Wen in Patronaat? Onderaan dit artikel vind je een mooie ticketactie!

De band speelde eerder al met Mogwai, pg.lost en Mono en piepte in 2016 internationaal op de radar met het goed ontvangen album Sweet Home, Go!. Een plaat vol met tot in de puntjes verzorgde postrock en een bries van klassieke muziek en jazz. Een hoogtepunt in een carrière die dan al zeventien jaar bezig is, dat is niet veel bands gegeven. De muziek van de band uit Dalian is donker, duister en soms inktzwart. Toch is het elegant en blijkt dat ook het donker vele tinten kan hebben.

Wang Wen neemt de tijd met albums die vaak wel een uur of meer aantikken. Niet voor de glibberige playlist-luisteraar, want voor het werk van de Chinese band moet je goed gaan zitten om alle geluiden en texturen tot je te laten komen. De muziek heeft de leiding en neemt de tijd om te komen waar het naartoe wil. Je moet als het ware even door de vloer zakken om in de holle dimensie van de Chinezen te komen. Een plek zonder tijd en ruimte, waar gebeden klinken in een donkere nacht met slechts wat sterren door de wolkige hemel.

Invisible City
Op het nieuwe album trekt de band het instrumentale pad van Sweet Home, Go! door en slaat het tegelijkertijd andere wegen in. De nummers zijn soepeler, serener en wat korter, al klappen ze nog steeds open als vulkanen in slow-motion.

Het voelt altijd alsof de band streeft naar een hoger, haast onbereikbaar doel. Elke keer klimmen de liedjes iets verder tegen de heuvel van de Olympus met de toppen die steeds dichterbij komen.

The Wang Wen Experience
Hoeveel poëtische bundels je ook vol zou schrijven over de muziek van Wang Wen, uiteindelijk moet je het vooral luisteren. Om het helemaal te ervaren, hebben we een aantal prachtige video’s geselecteerd, die stuk-voor-stuk de diversiteit van de band te tonen. Zet een koptelefoon op en ga op reis door werelden die je nog niet kende.


All Shall Be Well
Als een mooie extra speelt een van Haarlems best bewaarde geheimen als support: All Shall Be Well. De instrumentale band is inmiddels al een tijdje bezig en bracht als laatste het album Geelzwart uit met daarop bewerkingen van onder meer Beethoven en Satie. Eerder speelde de band met 65daysofstatic, …And you will know us by the trail of dead en A Place to Bury Strangers. Met Wang Wen kan de band nog een mooie naam aan dat rijtje toevoegen.


Kaarten winnen voor de show?
Jazeker, wij gaan een aantal mensen naar de show van Wang Wen sturen. Wil jij naar Patronaat op 30 mei? Laat dan vóór 25 mei weten waarom via ricardo@thedailyindie.nl.


WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS