New Music

VIDEO PREMIÈRE: The Black Cult – On My Own


25 mei 2015

Illustratie: Tymo Grijpma

Illustratie: Tymo Grijpma

The Black Cult is een band naar ons hart. Hard, vuig en vol energie knallen de Groningers het hele land door met hun dampende tunes. The Daily Indie is dan ook zeer in zijn nopjes met het feit dat we vandaag de nieuwe videoclip van de band in première mogen laten gaan. On My Own heet het nieuwe wapenfeit en om wat meer over de nieuwe single te weten te komen spraken we met Douwe Doorduin, zanger/gitarist – en we mogen wel zeggen – hoofdpersoon in de nieuwe video.

Douwe. Waar gaat het over?!
“On My Own is het eerste nummer van onze plaat die wij met jullie mogen delen. Het eerste kindje dat het huis uit mag. Een nummer over seksuele frustratie. Het gevoel dat je had bij je eerste vriendinnetje die het toestond dat je haar borsten aan mocht raken.”

Over de liefde, dus?
“Een nummer over liefde. Ja, echt zo origineel is ‘ie. En de kutzooi die daar veel te veel bij komt kijken. Aan de tekst hoor je het ook wel, het is niet zo moeilijk. Maar hé, garagerock is nooit moeilijk geweest. dat is het mooie van het genre. Rauwe energie en emotie verstopt in simpele nummers.”

 

 

Is dit qua song en sound een goede brug naar de plaat?
“Voor ons is het een overstap naar een nieuw soort geluid waar wij met de plaat hard aan hebben gewerkt. Het iets meer afstappen van de punk en meer melodie in onze muziek te brengen. zo iets. Poeh, het is moeilijk uit te leggen.”

Die clip van On My Own, hoe kwam die tot stand?
“Het was mijn idee om een clip te maken waarin eigenlijk helemaal niks gebeurt. Geen landschapshots, geen stoerdoenerij, alleen een gast die het liedje speelt. Ik ben zelf totaal geen fan van videoclips, maar het is nu eenmaal iets wat niet meer weg te denken is uit de moderne muziekwereld. De enige andere clip die wij hebben is van het hardste nummer dat wij hebben. Niet echt presentabel voor wat wij maken. Maar ja een goede clip maken als je totaal niet van clips houdt, is moeilijk. Daarom zijn we zo nihilistish mogelijk aan het werk gegaan. Drie gasten, stuk of twintig locaties en je hebt een achtergrondbeeld bij ons nummer. En zo is het eigenlijk ook hoe ik wil dat mensen onze clip zien.”

“Bij films heb je achtergrondmuziek, bij onze muziek heb je een achtergrondfilm.”

Het gaat allemaal om het gevoel?
“Zeker, daar gaat het uiteindelijk om. Om de muziek en wat dat bij jou los maakt. Een goede beslissing? Is het cool? Geen idee, maakt mij niet zo veel uit. Wij zijn heel erg blij dat we een nummer van het album met jullie mogen delen, ons kindje waar we maanden aan hebben gewerkt! Daar worden wij gelukkig van.”