Album Review

Vesuvio Solo doet op nieuwe langspeler niet onder voor Connan Mockasin


4 oktober 2016

Als er één band is die op dit moment veel meer aandacht verdient, is het Vesuvio Solo. De band bestaat uit Cameron MacLean (a.k.a. Pat Jordache) en voormalig TOPS-bassist Thom Gillies, en komt uit Montreal. Het nieuwe album, Don’t Leave Me In The Dark, is erg de moeite van het luisteren waard.

Een TOPS-bassist, hoor je daar veel van terug? Een stuk minder dan op hun bekendste nummer Don’t Ask, Don’t Tell van het vorige album, maar er zijn zeker nog wat invloeden terug te vinden. Toch kun je bij het nieuwe album beter denken aan bijvoorbeeld Connan Mockasin of Mild High Club. De groovy psychedelische gitaren op dit album doen niet onder voor de muziek van de laatstgenoemde artiesten. Wat Vesuvio Solo het meest onderscheidt zijn de heldere vocals, iets wat vrij uniek is voor deze specifieke stijl van experimentele pop.

De cover en de titel van Don’t Leave Me In The Dark lijken te suggereren dat dit album minder ontspannen en vrij is dan debuutalbum Favors uit 2014. Toch is dit zeker geen overmatig zwaar album, en heeft het eigenlijk behoorlijk wat weg van het vorige. Het is kalme late night-muziek, en dat klinkt zeker niet verkeerd.

Nieuwsgierig of zelfs enthousiast geworden? Zet dan gelijk een grote streep in je agenda op vrijdag 14 oktober. Dan speelt de band namelijk in De Nieuwe Anita, samen met het Britse Promise Keeper. Acht euro entree en gratis voor Subbacultcha-leden. Tot daar!