New Music

Vergeet het weerbericht: zet Wooden Shjips’ Staring At The Sun op en je teleporteert naar een zonnig onbewoond eiland


31 januari 2018

Als er toch eens een Grammy-categorie zou zijn voor de band met de belachelijkste naam zou het nog niet zo makkelijk kiezen zijn, want er zijn er nogal wat bands die doorslaan in hun hang naar originaliteit. Toch zou ik maar wat graag Wooden Shjips willen nomineren voor deze twijfelachtige eer. Maar goed, waarschijnlijk zijn de bandleden veel te ontspannen om zich druk te maken over iets banaals als een bandnaam, zo klinken ze tenminste wel op hun nieuwe single Staring At The Sun.

Bij het aanzetten van deze track kun je maar beter vast je zonnebril en badhanddoek klaarleggen en jezelf voorbereiden om uitgelachen te worden door je buren. Al bij de eerste tonen van deze psychedelische slow-burner verandert je woonkamer namelijk in een idyllisch strand rond zonsondergang en transformeert je kop koffie in een mojito. Met Staring At The Sun vergeet je al je winterse zorgen en reis je voor zeven minuten af naar een onbewoond eiland.

Voor nog meer zomergevoel van deze band moet je nog even geduld hebben, met dit nummer kondigen de band zijn nieuwe album V aan, dat verschijnt op 25 mei. Hopelijk kunnen we dit album dan wel schaamteloos luisteren op een handdoekje in de zon.