New Music

Uitgelicht: Young Man


11 mei 2012

Via de video van ‘Fate’ ontdekte ik een vijftal muzikanten uit Chicago die samen de band Young Man vormen (onder muzikaal leiderschap van zanger Colin Caulfield). Muzikaal en fysiek lijkt Caulfield eigenlijk op een broertje van Miles Kane. Waar Miles de ene na de andere catchy retro-hit in elkaar draait, weet Caulfield de luisteraar in hogere sferen te krijgen door een prachtige opbouw en songstructuur te mixen met een (bijna door God zelf geproduceerd) schoon, hemels en elegant sound. Dit alles legt de basis van de eerste single ‘Fate’ van het album ‘Vol. 1″ (uit op 22 mei). Qua titel klinkt het als een debuutplaat, maar het is zeker niet het eerste werk dat de band heeft uitgebracht.

Onlangs kwam de tweede single ‘Do’ uit en ook dat klinkt hemels. Vooral de ‘Mrs. Robinson-achtige’ omslag die na drie minuten inslaat is verrassend fijn.

Ik was al direct het tourschema door aan het spitten voor een Nederlandse datum, maar die staat er helaas nog niet tussen. Wel spelen ze in Parijs en Berlijn aan het eind van de maand. Goede reden voor een leuke cityrip!