New Music

The Middle van Man Duo (Jaakko Eino Kalevi, e.a.) klinkt als een aflevering van Miami Vice


25 augustus 2017

Wie de nieuwe track van Man Duo voor het eerst hoort zal ongetwijfeld niet meteen doorhebben dat het gaat om een gloednieuw project van twee jonge muzikanten uit respectievelijk Berlijn en Helsinki. De holle drums en zware synthesizers doen anders vermoeden, maar het hele album komt toch écht uit deze tijd.

The Middle, de derde track van het laatste album, is een perfect voorbeeld van hoe deze twee Noord-Europese jongens het kunnen presteren om niet alleen te klinken als een flitsende act uit de hippe buitenwijken van Berlijn en Helsinki, maar ook als een act die zomaar al sinds 1983 aan de weg aan het timmeren is.

De complete vibe van de track is, eerlijk is eerlijk, totaal eighties, maar wie had kunnen vermoeden dat die klassieke sound zo ontzettend eigentijds zou overkomen. Man Duo flikt het, en dat heeft ongetwijfeld te maken met de Finse helft van het duo, Jaakko Eino Kalevi, die graag experimenteert met dergelijke retrosounds. Voor de prachtige, in galm gedrenkte vocals is daar Sean Nicholas Savage, en gezien het feit dat Savage oorspronkelijk vooral bekend staat om zijn akoestische ballads zorgt dat nu voor een ontzettend interessante combinatie.

The Middle is al met al dus niet alleen goed voor een klein beetje nostalgie, maar ook voor een interessant kijkje op de toekomst van de popmuziek, mede mogelijk gemaakt door drie grote talenten waar we nog veel van hopen te horen.