New Music

Teddy’s Hit komt lekker binnenvallen met zomerse slackertrack


24 augustus 2017

Een paar weken geleden was de band samen met Canshaker Pi en Pip Blom te vinden voor een dik feestje in Skatecafé Amsterdam en nu is er van Teddy’s Hit dan eindelijk een eerste singletje! Tori’s Love is als de ietsje hardere variant op de spetterende slackerrock van Mac DeMarco, en dat klink erg lekker in het gehoor. 

De band uit Amsterdam beschrijft zichzelf als hét compromis tussen Ultimate Painting, Mac DeMarco én White Denim – met Tori’s Love maken zij dit helemaal waar. De plaat begint met een jangly gitaarloopje dat zich later verder ontpopt tot een fijne en relaxte sfeer in de coupletten. De overgang richting het refrein is vloeiend, het gitaarspel geeft een perfect raamwerk voor de climax in de vorm van een eindeloze jam met flink wat fuzz en het nodige gitaargeweld. Dit nummer schreeuwt om gedraaid te worden op een strand, of bij de barbecue.

Kortom, Tori’s Love is een superdebuut voor de nog jonge band uit Amsterdam, dat zeker solliciteert naar meer dan de slechts 14 volgers op Soundcloud.