New Music

The Daily Indie Spotify-playlist van oktober, met vijftien songs die je écht gehoord moet hebben


2 november 2017

Je kent het vast: alle nieuwe muziek dendert constant door je hoofd, je hebt een waslijst aan nieuwe platen die je nog wilt checken en ondertussen blijven de muzieksites maar volstromen met toffe bands en andere muziekmakers. Het lijkt haast wel alsof al jouw favoriete indie-muzikanten gezamenlijk hebben besloten om állemaal tegelijk nieuw werk uit te brengen. TDI gaat je helpen!

Cliché of niet: de maand is weer voorbij gevlogen, en dat kan natuurlijk niet gepaard gaan zonder een lekkere waslijst met releases! Dit zijn de tracks die ons het meest opvielen deze maand: van de onverwachte, zeer geslaagde, samenwerking tussen Daniele Luppi en Parquet Courts tot Father John Misty die samen met geliefd singer-songwriter Gambles een prachtnummer opnam.

Ook veel moois vanuit de Nederlandse bands: Slack Attack brengt zijn tweede EP in twee maanden uit, wat hem naar onze gloednieuwe TDI-avond in de Sugarfactory op 21 december brengt, het mysterieuze Fungo Bat dat met single Mountaintop (bij ons in première) bij Excelsior Recordings tekent, en Yasmine, die ondanks de drukke Popronde nog tijd had om single Tiny Bubbles de wereld in te slingeren (ook via ons). Genoeg te luisteren, dus! Geniet ervan.