Live

The Daily Indie Presents: PEER, Maple, Jibber Jabber And The Jams in Bibelot (22 maart)


5 december 2018

The Daily Indie Presents
Vrijdag 22 maart

Het is weer zover: een gloednieuwe The Daily Indie-avond bij onze Dordtse vrienden van Bibelot! Deze keer met een hele lading nieuwe en spannende bands: PEER, Maple, Logue, Jibber Jabber And The Jams en een solo-show van Xander van Dijck. We nemen je mee door het programma!

Denk je nu al: IK WIL NAAR DIE SHOW TOE! Dan raden we je aan om lid te worden van The Daily Indie, want dan kun je met vrijkaartjes naar de show in Dordrecht. Mocht je nog iets meer willen weten over de bands: we hebben ze rustig voor je op een rijtje gezet.

PEER
Je hoeft ons weinig meer te vertellen over deze bands, want we volgen ze al even. Zo lieten we van PEER dit jaar nog een nieuwe single in première gaan (dat jaar daarvoor trouwens ook al). Daarover schreven we: ‘Het lijkt de band dan ook geen enkele moeite meer te kosten om pareltjes als deze eruit te knallen, en de vrijheid die dat artistieke gemak biedt, onderscheidt leuke bands van heel erg goede bands, is onze ervaring.’ Duik hieronder in die single van PEER om er zelf achter te komen.

Maple
Gaan we direct door met Maple, de band die net zijn zelfgetitelde debuutalbum uit heeft gebracht en waarvan wij de video bij Feel No More loslieten op de wereld (nadat we vorig jaar een gierende livesessie aan je lieten horen). Over de band schreven we eerder al: ‘In de opnames horen we een hoop melodieuze fuzz, een refrein waar in Engeland hele generaties op en neer zouden kunnen springen en een killerriff die heerlijk door het nummer glijdt.’ Check het vooral zelf, want hieronder krijg je een goed idee van de lekkere rauwheid van de band.

Jibber Jabber And The Jams
Ja-ja, Jibber Jabber And The Jams dan, en jazeker: die kennen we ook al een tijdje. Zo nodigden we de Rotterdamse band vorig jaar nog uit tijdens Eendracht Festival in Rotown en maakte de band voor ons een speciale mixtape met alle muzikale invloeden van de Jibber Jabbers. Dit najaar raasde de band tijdens de Popronde door het land heen om overal nieuwe fans voor zich te winnen en dat is het kwartet goed gelukt. Luister hieronder waarom en check hier ons speciale artikel dat we met de band maakten voor de avond in Bibelot.

Logue
Nog meer Rotterdamse pracht is er in de vorm van Logue, met compacte indiepop-liedjes die je na één luisterbeurt niet meer loslaten. De band deed een paar jaar geleden al mee aan Popronde, bracht de EP Some King Of Glimmer uit die Logue opname met Marien Dorleijn van Moss en producer Martijn Groeneveld. Het resultaat zijn een portie puntige en dromerige popsongs, ideaal tussen al dat heerlijke gitaargeweld. Nog meer weten over de band? Onlangs interviewden we de band uitgebreid, dat lees je hier!

Xander van Dijck
Diezelfde avond speelt ook nog eens de Rotterdamse Xander van Dijck, vroeger van The Afterveins en nu frontman van de band Anemone die net een lange Popronde-rit erop hebben zitten.


WEBSITE BIBELOT | FACEBOOK-EVENT | WORD LID