Live

The Daily Indie Presents: frisse seventiesrock van Certain Animals (8 april) en warmbloedige indiepop van Jackson Dyer (12 mei) in Cinetol


7 maart 2020

Ons The Daily Indie Presents-voorjaar wordt steeds kleurrijker, helemaal omdat we vandaag ons aanbod uitbreiden met de shows van Certain Animals op 8 april en Jackson Dyer op 12 mei, die we presenteren bij onze Amsterdamse vrienden van Cinetol.

LET OP: DE SHOW VAN JACKSON DYER IS VERPLAATST NAAR 20 NOVEMBER*

Ben je lid van The Daily Indie? Dat is sowieso goed nieuws, maar helemaal omdat je dan naar deze avonden in Cinetol kunt gaan. Zo niet, word het vandaag nog!

Onverwoestbare retrorockers van Certain Animals
De drie Rotterdamse heren die Certain Animals vormen zijn geen onbekenden van ons en volgen we al een aantal jaren. Tot een TDI Presents-show kwam het echter nog niet! De retrorockers spelen zich al tijden een slag in de rondte en zijn live onverwoestbaar geworden, vandaar dat wij dit graag aan je laten horen op 8 april.

Ondertussen bracht Certain Animals meerdere singles uit en in 2018 nog een EP vol melodieuze poprock genaamd Down The Rabbit Hole. Daarmee speelde het trio onder meer op festivals als Oerol, Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival en Mañana Mañana. Nu is het tijd om door te pakken en komt het debuutalbum van Certain Animals eraan. De eerste voorproefjes klinken zeer veelbelovend: met vleugjes Beach Boys, Neil Young en Black Keys. De drie heren klinken frisser en funkier dan ooit en zijn duidelijk klaar voor de volgende stap. Hieronder het bewijs!

FACEBOOK-EVENT | WORD LID


De flora en fauna van Jackson Dyer
Op 12 mei presenteren we een Australische muzikant die alweer een tijdje in Berlijn woont, om vanuit het oude continent zijn muziek te verspreiden. We hebben het over de goedlachse Jackson Dyer met zijn onafscheidelijke snor, die ondertussen al een COLORS-sessie op zijn naam heeft staan en steeds meer harten begint te veroveren met zijn warme liedjes. Dat deed hij onder meer als support van acts als Hozier, Mighty Oaks, Alice Phoebe Lou en nu met zijn eigen tour.

Dyer groeide op aan de Australische kust en in zijn muziek hoor je de omgeving nog steeds op zijn debuutalbum Inlet die hij vorig jaar uitbracht. Een plaat die licht jazzy is, soepel, zachtjes, broos en die hij mengt met field recordings van allerlei flora en fauna. Hieronder vind je die beruchte kersenrode sessie van Dyer, waar de Australiër je helemaal het scherm inzuigt met alleen zijn stem en zijn gitaar.

FACEBOOK-EVENT | WORD LID