Live

The Daily Indie Presents eind oktober Tenfold en The Mighty Breaks/Tousch/Global Charming in Cinetol


30 september 2019

The Daily Indie Presents
@Cinetol

Eind oktober doen we er in Amsterdam nog een schepje bovenop met twee The Daily Indie Presents-shows voor onze leden. Zo presenteren we Tenfold op 27 oktober en komt er een hele delegatie op 30 oktober naar Cinetol, bestaande uit The Mighty Breaks, Tousch en Global Charming.

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaarten naar de shows bij Cinetol! Meer informatie vind je hier.


Foto: Lisa Brammer

Tenfold & Loui Lind
Als support komt de Deense muzikante Loui Lind de Cinetol opwarmen. In het schemergebied tussen film-noir en rock, weet Louise Lindskovs haar verhalen om haar muziek te winden zoals Mitski en Kate Bush dat zo mooi kunnen. Momenteel reist Loui Lind met band tijdens Popronde, deze keer speciaal in een solo-uitvoering.

Niet zolang geleden lieten wij het eerste voorproefje van Tineke Hussaarts AKA Tenfold haar gloednieuwe single Nine Square in première lieten gaan. Toen schreven we: ‘Nine Square is een antwoord op 8 (circle) van Bon Iver”, met zo’n uitspraak is onze interesse meteen gewekt. Verdere inspiratiebronnen voor Tenfold vinden we in de vorm van Laura Marling en The Tallest Man On Earth.’

Op 18 oktober brengt Tenfold de nieuwe single Sister, op 27 oktober is de muzikante te zien in Cinetol, waar ze haar gloednieuwe single gaat presenteren. Bekend met Tenfold? Dan hang je waarschijnlijk al bij ons in de mail om je aan te melden voor de show (als je lid bent) en anders kun je hieronder een voorproefje krijgen.


The Mighty Breaks/Tousch/Global Charming
Deze psychedelische fuzzpoppers brachten onlangs – kunnen we toch wel zeggen: ein-de-lijk hun debuutalbum Master Club uit. Heeft een aantal jaren geduurd, maar hé: dan heb je ook wat, want wat een strakke en onwijs goed klinkende plaat is het geworden! Inmiddels kennen we The Mighty Breaks al een beetje, zo interviewden we de Hagenezen eerder al eens, deden we al eens een première van een livetrack en maakte de band een tourverslag van zijn Italiaanse avonturen voor ons.

Afgelopen jaar schreven we nog over de single Quitting For A Smoke: ‘We hadden al een goed gevoel bij het nieuwe werk van The Mighty Breaks, maar wat de band met zijn nieuwe single Quitting For A Smoke laat horen overtreft ook onze verwachtingen. En dat betekent niet dat die laag waren, absoluut niet zelfs.’

Tousch
Als support neemt de band twee bevriende bands mee, ten eerste Tousch met Natousch Gerrtisen aan het hoofd van de band en samen met oud-leden van Taymir, Mister and Mississippi, Ronde en Woot. Werk van de band luister je hieronder!

Globar Charming
Daarnaast komt ook het nieuwe project (met de waanzinnig goede bandnaam) Global Charming mee naar Amsterdam. Daar is verder nog niet zoveel over bekend, maar we zien op de foto wel leden van Petersburg, Torii en Änimal. Erachter komen wat het is, ga 30 oktober lekker bijtijds naar Cinetol.