Live

The Daily Indie Presents de rauwe schoonheid van Great Lake Swimmers en Picastro in Q-Factory (8 april)


18 februari 2020

Great Lake Swimmers is al zo’n twintig jaar de wereld aan het veroveren en met bijna tien albums en meerdere EP’s, besloot leadzanger Tony Dekker het eens anders aan te pakken en het album The Waves, The Lake akoestisch op te nemen. Op 8 april komt hij naar Amsterdam voor een show in Q-Factory en wij presenteren deze avond.

Ben je lid van The Daily Indie? Dan maak je goede kans op vrijkaarten voor de solo-show van Great Lake Swimmers in Q-Factory.

Enkel zang en gitaar is er overgebleven van de originele versie van The Waves, The Lake. Een schitterend album dat tot stand kwam toen Dekker nog eens door de demo’s ging van dat album: “There were a handful of demos from the album recording that were very scaled back and stark. I recorded a few more with producer Joe Lapinski – those turned out so well that we decided to do a full album of acoustic versions from The Waves, The Wake. No frills, no weighty production, just voice and guitar. It’s meant to be a companion piece to our latest release.”

De Canadees bracht in november het akoestische album uit en besloot met zijn spullen in een koffer en zijn gitaar op reis te gaan. Het is weinig artiesten gegeven om een show in je eentje te kunnen dragen met slechts zang en een instrument, tenzij je gezegend bent met de diepte van Dekkers stem en een kristalheldere gitaartokkel hebt die je meevoert naar andere werelden.

Sleeprock-support
Als support komt op 8 april niemand minder dan Picastro mee, deze zelfbenoemde sleeprock-act van muzikante Liz Hysen draait alweer wat jaartjes mee en kenmerkt zich door een donker geluid dat over vele albums werd uitgesmeerd, met als laatste resultaat Exit dat in 2019 verscheen. Een plaat die het best omschreven kan worden als een slowburner, die je steeds verder de diepte in zuigt. Die door Pitchfork met een 7,8 werd beoordeeld en waar Exclaim over schreef: ‘For one, the music is too dark, complex and bombastic to be pigeonholed in a single category, be it folk, rock or something in between.

Exit is een plaat vol samenwerkingen met artiesten als Xiu Xiu en waarop Dekker van Great Lake Swimmers ook te horen is, op het liedje Mirror Age. Wat overigens niet de laatste samenwerking van de twee is, in maart brengen Hysen en Dekker samen nieuw werk uit. Genoeg om naar vooruit te kijken de achtste van april!