Feature

The Daily Indie nam een kijkje in de studio van Tony Clifton tijdens de opnames van zijn debuutplaat


4 augustus 2017

Tijdens het Sniester Festival in Den Haag liepen we Tony Clifton al een keer tegen lijf. (lees hier ons verslag) Drie jonge gasten uit Velsen die je doen denken aan een tijd dat de langharige rockers gekleed gingen in vale spijkerjasjes met in één borstzak een fles bier en in de ander een pak zware shag. Veni, Vidi, Fuck The World! is hun credo en de heren willen dat laten horen met hun muziek.

De band wordt opgericht in 2014 en bestaat uit Merlijn Breedland(gitaar) en de broers Mees (zang,drums) en Lenny (bas) Kamsma. Dit jaar wonnen ze de Rob Acda Award en mocht Tony Clifton Bevrijdingspop in Haarlem openen. Dat heel Nederland de band binnenkort nog beter gaat leren kennen, dat staat vast. Ze doen namelijk mee met de Popronde. Als je dan toch droomt, droom dan groot. Als het aan Tony Clifton ligt, staat hij ooit een keer Vertigo van U2 te spelen tijdens de show van het Kennedy Center Honors.

Het kan natuurlijk niet uitblijven dat er een album gaat komen. Naar eigen zeggen een plaat met tien nummers vol onvervalste rock met uitstapjes naar kraut, garage, punk, pop en nog veel meer. We kunnen alvast verklappen dat All You Gotta Do erop komt staan. Check hier die clip. De release van de plaat wordt eind 2017 beging 2018 verwacht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de opname van het album en The Daily Indie mocht een kijkje nemen in de kelders van de IJland Studio in Amsterdam. Een plek waar het stinkt naar muziek en de vloeren kraken. Schoenen uit en op sokken fotograferen. Niet te lang, want er moest ook gewoon keihard gewerkt worden.

Kun je net als ons niet wachten op het eindresultaat, houd dan het speelschema van de Popronde in de gaten en zweet en rock mee en laat je overrompelen.

Veni, Vidi, Fuck the World!