TDI Tipt

TDI TIPT: onder meer Equal Idiots, Yasmine, Son Mieux, Lion Sphere, J. Bernardt in een swingende schuur in Diessen tijdens Bands In A Barn (21 & 22 april)


4 april 2018

Bands In A Barn
Zaterdag 21 april en zondag 22 april

Opletten geblazen, de tweede editie van Bands In A Barn vindt over twee weekjes alweer plaats! Het festival nabij Tilburg staat goed in de steigers met een heerlijke ontdekkings-lineup. Vorig jaar speelden al acts als I am Oak, The Dawn Brothers, Thijs Boontjes en St. Solaire, dit jaar wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Het gemoedelijke festival vindt plaats in een omgebouwde boerderijstal op De Nieuwe Erf in Diessen. Hoe tof is dat?!

Lees hier ons interview met de organisatie van Bands In A Barn.

Op het festival kun je een accommodatie boeken, genieten van Brabantse delicatessen en een line-up om vervolgens je vingers bij af te likken. Op zaterdag 21 april en zondag 22 april wordt er lekker uitgepakt met bands als Son Mieux, J. Bernardt, Fake Billy & The False Prophets, Equal Idiots, Mantra, Yasmine, Cookhouse, Sabbardeya en Lion Sphere.

Maar wat zijn nou onze niet-te-missen-tips tijdens het festival in Diessen? Geen stress, The Daily Indie neemt je bij de hand en we vertellen ’t je hieronder!

Lion Sphere
Zaterdag 21 april
Uit Duitsland wordt het zwaar groovende Lion Sphere geïmporteerd door Bands In A Barn. In eigen land wordt er door velen gesmuld van de diepe bassen hoge gitaartjes. Een band die klinkt alsof je op het achterdek van een boot in het zonnetje ligt te dobberen op de zwoelste zomerdag die je je kunt voorstellen. De winter is dan ook officieel voorbij met de nieuwe pop-met-een-randje-single Alice At Once (luister ‘m hieronder). Daarover zegt de band zelf: “We wilden de rust en de euforie overbrengen van een heerlijke zomer,die je je later zal herinneren als ‘de goede dagen’ vol vrienden en jeugdigheid.”

En het ziet niet er alleen allemaal goed uit wat de band doet, check hier voor de gein eens een livesessie van de band in thuisstad Berlijn. Het is je al snel duidelijk, deze jongens kunnen rocken. Fans van bands als Parcels, JAWS en Childhood kunnen hun lol op met de zonnige vocalen, Daft Punk-achtige gitaartjes en strakke drummetjes. Heerlijk, nu nog een beetje een lekker temperatuurtje erbij en er kan niets meer misgaan tijdens Bands In A Barn.

 

Equal Idiots
Zaterdag 21 april
Jaaaaahh, leer ons het geschifte garagerock-tweetal van Equal Idiots kennen! Onlangs interviewden we nog frontman Thibault Christiaensen, die zo energiek staat te springen op het podium dat ‘ie zijn moeder ongerust maakt: “Mijn moeder zegt weleens dat ik niet zo heftig met mijn nek moet schudden, want ik ga daar nog iets aan overhouden volgens haar”, zei hij daarover tegen ons. Het duo bracht vorig jaar zijn debuutalbum Eagle Castle BBQ uit en trekt als een orkaan over De Lage Landen heen, alles verwoestend wat er op zijn pad komt.

In het land onder ons verkopen ze geen lullige zalen uit en staat Equal Idiots gewoon op Rock Werchter deze zomer. En al die vrolijkheid kun jij dus meepakken in Diessen. Het is alleen wel jammer voor de acts op de zondag, want ook al zijn ze maar met z’n tweetjes, die barn gaat dan op zaterdag al ontploffen.

 

Mantra
Zaterdag 21 april
Vorig jaar ging de band uit Haarlem nog gierend door het land tijdens de Popronde, inmiddels zie je Mantra nog steeds overal opduiken met zijn dikke Britse rock-‘n-roll meets grunge. Afgelopen jaar verscheent ook het debuutalbum van de band: Merdeka. Dik geproduceerde muziek, stevige gitaren, een berg psychedelische geluidseffecten en met een goede no nonsense-attitude: een heerlijk complete band.

Echt meer weten over Mantra? Een tijdje terug interviewden we de band nog, daarin vertelden de jongens ons dat ze een lekker festivalseizoen willen draaien: dat gaat in ieder geval goed van start met Bands In A Barn. Mocht je lekker gaan op bandjes als The Wytches, Drenge en YAK, omcirkel deze dan maar vast in je tijdschema zaterdag 21 april.

 

Fake Billy & The False Prophets
Zaterdag 21 april
De band heeft niet alleen een nummer dat rusty trombone heet, zo klinkt het dus ook. Gruizige gitaren, gore teksten en een lange-leve-de-lol-liveset: Fake Billy & The False Prophets = feest! Vorig jaar vroegen we de bandleden nog naar hun tweede album Lipgloss, waarop er werd geantwoord: “In de kern is de zweterige, vuige, rauwe energie gebleven. We willen dat het zweet van de muren druipt en de sappen vloeien. Het moet dansbaar zijn, het moet catchy zijn en het moet ongepolijst zijn, maar het mag nooit vrijblijvend zijn.”

Hieronder hebben we de videoclip van Rusty Trombone geplaatst, een andere favoriet van ons is Hey Hey (mocht je nieuwsgierig zijn). Ondertussen is ook nog eens net de nieuwe single The Light van de band verschenen, wat nog steeds die gekke en dansbare kant van de band laat horen, maar er toch wel uit een ander (en ook zeker lekker) vaatje wordt getapt. Mocht je nog willen weten in welk hoekje je het ongeveer moet zoeken met deze doerakken: de slogan van de band is ‘Broek Uit. Dansen’. Denk verder aan luipaard-jassen, lippenstift en dat ze ‘de lo-fi polderversie van New York Dolls’ worden genoemd. Ja, dit wordt gewoon feest, geen twijfel mogelijk!

 

Evil Empire Orchestra
Zondag 22 april
Oké-oké, nog één laatste tip dan! Niet alleen speelt J. Bernardt op de zondag van het festival, maar ook de landgenoten van Evil Empire Orchestra. De band weet op een of andere manier alles in de mix te gooien; van psych, soul, jazz, funk en dat allemaal afgetopt met de schurende stem van frontvrouw Kimberly Dhondt.

In Nederland speelt de band deze maand aardig wat toffe shows en een tijdje terug waren ze nog bij DWDD te gast. Meer weten over dit achtkoppige muzikale monster? Luister vooral lekker naar de zelfgetitelde debuut-EP van de band adviseren wij, die vorig jaar is uitgebracht door Dox Records.


 

WEBSITE FESTIVAL | FACEBOOK-EVENT | TICKETS (25,- per dag en 38,- voor weekend)