TDI Tipt

TDI TIPT: liefde, vrijheid, complete ontspanning en verdomd goede muziek tijdens strandfestival Surfana (22 t/m 25 juni, Bloemendaal)


8 juni 2017

Surfana Festival
22 – 23 – 24 – 25 juni

Nog maar heel eventjes en dan zitten we extreem hard te genieten in de ultiem ontspannende omgeving van Surfana Festival in Bloemendaal. Aan de Hollandse zee gaat het 22 tot en met 25 juni loessoe met een line-up waar we héél goede vibes van krijgen. 

Achter de duinen vindt eind juni Surfana plaats, een plek en plaats op aarde zoals het leven eigenlijk altijd zou moeten zijn. Ontspannen, zonnig, omringd door vrolijke mensen, goed eten en drinken, de keuze uit meerdere clinics dichter-bij-jezelf-komen en met de zee binnen handbereik om lekker in te duiken of op te surfen. Het goede leven dus, ontdaan van alle gekte én dan ook nog met een hele selectie aan toffe livebands die optreden.

 

Programmering
Om maar even wat te noemen hè: The Black Marble Selection, Moon Tapes, The Dawn Brothers, Bungalow, The Mauskovic Dance Band, Niko, Tenfold, EUT en Sinkane. Dat is het muzikale gedeelte, op het gedeelte ‘clinics’ vinden we onder meer Learn To Surf (klinkt goed), Take Part In A Mussel Diner (klinkt ook goed), Get A Massage With Welnessbus (ook niet verkeerd), Take A Breath Journey (even ontspannen, lekker), maar ook clinics rondom yoga, koffie, wijn, het maken van kleding en meditatie. Verder kun je onder meer films kijken tijdens Surfana, bubbelen in een hot tub, de betekenis van je dromen ontdekken en is er uiteraard een uitgebreide keuze uit lekker eten en drinken. Genoeg te doen, dus!

Voor een volledige luisterupdate check je de playlist hieronder, gaan wij daaronder door met de niet-te-missen-TDI-redactietips voor Surfana.

 

Niko
Gebracht als de nieuwe slackersensatie is het Haagse Niko er ook wel écht eentje om in de gaten te houden. De voormalige leden van onder andere Soul Sister Dance Revolution en Taymir staan al enige tijd onder het bezielende oog van Nik van den Berg (voorheen Prinsenkind) en brachten eerder dit jaar de EP Oh Yeah, Alright, Okay! Part 1 uit. Al een beetje af te leiden uit die titel, maar die Nikoërs zijn inderdaad een partij lachebekjes. Zo kun je in de webshop van de band een Niko-sextape, Niko-gel, Niko-tegeltjes, Niko-sigaretten en Niko-kettingkjes kopen (zie ook video hieronder). Maar goed, conceptueel zit het wel goed met de deze band en los van alle grappen en grollen, schrijft Niko vooral een lading steengoede, wiebelige nummers die ons doen denken aan Mac DeMarco, Smith Westerns en Beach Fossils. Live zal dat ook wel goed komen, gezien de podiumervaring van deze boys. Laat maar komen, plannen wij vast een gintonic-pitstop voor de show.

 

Barbagallo
Zijn bekendheid heeft hij voor een deel te danken aan het feit dat hij sinds 2012 de drummer van Tame Impala is, maar deze Julien Barbagallo heeft wel meer in zijn mars (al is dat eerste ook al behoorlijk wat). Solo maakte Barbagallo namelijk kabbelende muziek die klinkt als een ideale Hollandse dag aan het strand, met een graad of 24 en een ijskoud raketje in je klauwen terwijl je zoute wind je borsthaar doet kroelen. Zijn laatste album Grand Chien is vorig jaar uitgekomen en staat vol met zonnige en eigenzinnige Franse pop. Niet eens het enige wat hij allemaal doet, want naast het knutselen in zijn slaapkamertje aan zijn eigen songs, draagt hij ook bij aan de muziek van Tahiti 80 en Hyperclean, evenals het geflipte Aquaserge (een soort superheldversie van Serge Gainsbourg). Afijn: goed bezig, die Barbagallo.

 

Sinkane
Als volgende gaan wij voor Sinkane, de in Londen geboren muzikant met Soedanese roots. Ahmed Gallab maakt prachtige, hoopvolle muziek en is de koning van ziel strelende melodieën. Inmiddels heeft hij een vrij uitgebreide muzikale carrière, hij speelde voor zijn eigen project onder meer in Caribou, Born Ruffians, of Montreal en Yeasayer. Met een waaier aan muzikale invloeden, leerden wij dit multitalent kennen door zijn plaat Mars uit 2012, die hij opvolgde met het fenomenale (en op onze redactie grijsgedraaide) Mean Love uit 2014. Spiksplinternieuw materiaal is er ook zeker, onlangs vuurde hij met zijn nieuwe LP Life & Livin’ It negen voltreffers af (met Favorite Song als ons favoriete liedje). Hieronder check je nog een strakke Tiny Desk Concert-sessie, checken die handel!

 

The Mauskovic Dance Band
Misschien dat je de band al eens tegen het lijf bent geswingd, want The Mauskovic Dance Band is populair op allerhande festivals. Dat begrijpen wij wel. Check maar eens een gemiddeld clipje van deze bands met Afro-Colombiaanse invloeden en je voelt je voeten al door het Bloemendaalse zand glijden. Je moet wel een beetje bij de les blijven, want deze buitenaardse cumbia- en afrobeat-grooves worden retesnel en retestrak gespeeld door deze Amsterdamse band. Luister eens Repeating Night of deze bizarre sessie op het Mauskovic Dance Ship en je begrijpt waar wij het over hebben.

 

Phoam
Die eerste klanken van Pure doen ons denken aan de zoete en kleurrijke klanken van Klangstof. De band word vers uit Heerhugowaard ingevlogen voor deze show op Surfana eind juni. Daar zal Phoam je verrassen met spacende gitaarecho’s in het kielzog van The War On Drugs en Tame Impala plus een easy going vibe die bands als Allah-Las over al hun muziek heen hebben liggen. Het is een vreemde mengelmoes die bijvoorbeeld bijzonder goed werkt voor een band als POND, een band die Phoam ook vast wel in de platencollectie heeft zitten. Deze guys kunnen zomaar eens de duizelingwekkende verrassing gaan worden van het strandfestival. En er is maar één manier om daar achter te gaan komen *knipoog*.

 

WEBSITE FESTIVAL | FACEBOOK-EVENT