TDI Tipt

TDI TIPT: in Asten-Heusden sluit je dit jaar je zomer uitstekend af met Misty Fields (1, 2, 3 september)


15 augustus 2017

Misty Fields
1, 2, 3 september

Natuurgebied De Groote Peel wordt dit jaar weer even op zijn kop gezet door een portie ronkende bandjes. Rijd twintig minuutjes oostwaarts vanaf Eindhoven en je komt terecht in de bosrijke omgeving waar onder meer King Khan And The Shrines, Amber Arcades, Mozes And The Firstborn en Cosmonauts acte de présence zullen geven.  

Als je dus nog een festival zoekt om de zomer mee af te ronden, Misty Fields is absoluut een goede keuze. Het is dan ook niet voor niets een TDI TIPT. Met 29 bands, kunst en documentaires is er drie dagen aan vertier bij elkaar geboekt. Iguana Death Cult, Baptiste W. Hamon, MOOON, The Mighty Breaks, B Boys, Baby Galaxy, S.T. Cordell, Henk & Melle en BRUTUS. Ja, het is ook nog eens van alles en nog wat. Wij lopen door een aantal van onze favoriete Misty Fields-acts heen, kom gezellig met ons mee.

Baptiste W. Hamon – Zondag
Te beginnen met de troubadour van dit festival: Baptiste W. Hamon. We kunnen je vertellen: dat wordt huilen voor jonge en oude liefhebbers van Dylan, Donovan, Bonnie Prince Billy en Cohen. Beeldschone americana, folk, chansons en country voeren de boventoon bij deze Parijse volkszanger die zijn laatste plaat L’Insouciance opnam in Nashville met producer Mark Nevers (Vic Chestnutt, Lambchop en Bonnie ‘Prince’ Billy). Je begeeft je ergens tussen de zuidelijke Amerikaanse hooi- en crossroads-sferen en het nostalgische belle epoque zwartwit-leven in de Franse hoofdstad tijdens het luisteren de warme klanken van Baptiste W. Hamon.

 

B Boys – Vrijdag
Fresh from Brooklyn, New York: B Boys! Deze stuiterende en zenuwlijdende postpunkers kwamen afgelopen juni nog met een nieuwe plaat genaamd Dada. Geen verrassing ook dat dit trio uit NY komt, je hoort direct de abstract betonnen invloeden waar no-nonsense bands als Parquet Courts al jaren furore mee maken. Het is een kwestie van tijd voordat het B Boys-virus zich wereldwijd gaat verspreiden, het label van de band speelt in ieder geval al een goede rol. De band is namelijk getekend op Captured Tracks, dat onder meer de muziek uitbrengt van Mac DeMarco, DIIV en The Soft Moon. Get ready: want B-Boys speelt direct al op de vrijdag van Misty Fields!

 

Baby Galaxy – Zaterdag
Enigszins uit de buurt komt Baby Galaxy, de Maastrichtse jongens brachten eerder dit jaar Mighty Night uit via Subroutine Records (onze review lees je hier). “Luidruchtige indierock met een vleugje emo,” zoals wij het eerder noemden. Prima geschikt voor de liefhebbers van het betere nineties-bands als Sebadoh, Pavement en The Feelies. Nog véél meer weten over deze band? Lees dan nog eens ons uitgebreide interview terug met de band dat we eerder dit jaar publiceerden.

 

God Damn – Zaterdag
God Damn dan! Deze gasten speelden onlangs nog even als support van Foo Fighters in een of andere mega-arena in Hongarije. Niet verkeerd, maar dat is de muziek dan ook zeker niet. De laatste plaat Everything Ever werd goed ontvangen door de muziekpers en het duo is inmiddels een van de eerste bands die gebeld wordt als er een hardrockformatie wordt gezocht. De rest van Europa moet er ook aan geloven, want de band gaat van land tot land om zijn rete strakke tunes te spelen. God Damn wordt ook weleens mooi omschreven als ‘Black Country’, op zaterdag 2 september kun je het met eigen ogen (en oren) aanschouwen.

 

Vaadat Charigim – Zaterdag
Deze band vormde zich in 2012 in Tel Aviv. Roots die ook doorgalmen in de harde shoegaze, want de teksten dobberen en jagen in het Hebreeuws over de wavy gitaren en suizende wall-of-sound bas en drums. Frontman Yuval Haring zou je nog kunnen kennen van het Berlijnse TV Buddhas, maar hij verhuisde terug naar Israël en nam met zijn nieuwe bandmaten Yuval Guttmann en Dan Bloch The World Is Well Lost op in het appartement van de band, dat onder meer via Burger Records verscheen. Uniek, kun je wel zeggen, en dat allemaal tijdens Misty Fields in!

 


 

WEBSITE MISTY FIELDS | FACEBOOK-EVENT | TICKETS