Live

TDI TIPT: bel de brandweer, het wordt deze vrijdag héét in Katwijk met De Skaggerz, Bob Billy, Donnie en Korfbal


23 april 2018

Koningsdag Festival
Vrijdag 27 april

Het is een mooi en divers gezelschap dat aanstaande vrijdag in Katwijk speelt op Koningsdag bij De Schuit. Van 12:00 tot 18:00 uur kun je vier acts zien, van de ‘mannelijke Marylin Monroe’ tot en met reggae en garagepop. Wij nemen de namen even met je door, dan kun je geheel voorbereid naar de kust.

Om 12:45 uur gaat het direct van start met Bob Billy, het Katwijkse trio (inmiddels wonend in Amsterdam) dat zich laat inspireren door Beck, Radiohead en Urban Dance Squad. Liedjes met aanstekelijke liedjes die ons eerder doen denken aan bands als Kakkmaddafakka. Zonnige nummers vol grooves en opzwepende gitaartjes waar de zanglijnen overheen denderen. Zelf ontdekken, check dan de single Never Leave hieronder.

 

Inmiddels ook alweer een tijdje bezig zijn De Skaggerz uit Rotterdam. ‘Als je een feestje wil, dan kun je een feestje krijgen’, is de instelling van dit zestal. De naam zegt het al een beetje, maar je kunt punky ska verwachten, met een gierende bak energie. Weer of geen weer, dat wordt gezellig vanaf 14:00 uur!

 

Hopelijk heb je ‘m niet gemist, want onlangs interviewden we Korfbal-frontman Marnix Visscher uitgebreid richting het Koningsdag Festival in De Schuit. De band speelde alleen dit jaar al op Noorderslag, Grasnapolsky en Paaspop, en komt vrijdag naar Katwijk voor een potje razende en retestrakke indiepop. De liveset hebben we inmiddels al een aantal keer ervaren en die is even vinnig, dwars, rauw als energiek. Kwart over drie, don’t miss it!

 

En ja hoor, dan de ‘mannelijke Marylin Monroe’ oftewel Donnie, ofwel Maradonnie, ofwel DE FENOMEEN. De man van De Tuinslang, de man van Jaap Eden, de man die nu viral gaat met zijn heeellleeeeeeee snelle planga. Je kan Donnie haten, je kan Donnie loven, maar snel issie wel! Donderdag, gewoon in Katwijk, JVC de Schuit om 16:30 uur.