TDI Tipt

TDI TIPT: Beaches Brew Festival (06 t/m 10 juni 2016)


10 mei 2016

Als er één reden is om nu alvast een vliegticket voor een zonnige vakantie te boeken, dan is het wel het Italiaanse festival Beaches Brew aan de Italiaanse kust. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni kun je de hele dag op het strand relaxen en wordt de dag afgesloten met spectaculaire optredens aan zee en obscure DJ-sets die tot laat in de avond doorgaan.

Het festival speelt zich af rond een uiterst ontspannen standtent waar de meeste artiesten overdag al een beetje rondhangen en zo nu en dan een duikje nemen. Overdag bestaan de belangrijkste bezigheden voor de gemiddelde bezoeker vooral uit: espresso’s drinken, boekjes lezen, muziek luisteren, beetje ouwehoeren, cocktails nippen, voortreffelijk Italiaans eten en uiteraard je hoofd breken over de grote vraag: ga ik zwemmen, blijf ik nog even in de zon liggen of zal ik een doucheje pakken?

Druk, druk, druk
Mocht je dit allemaal overleefd hebben, dan kom je terecht in het festivalgedeelte dat zich ’s avonds afspeelt. Want we hebben het nog niet eens echt over dat andere mooie onderdeel van het festival gehad: la musica! Op eerdere edities speelden stonden artiesten als Damien Jurado, Neutral Milk Hotel, Cloud Nothings, The War On Drugs, Pond, Viet Cong (nu Preoccupations geheten), Mikal Cronin, Thee Oh Sees, Iceage, Ought, Foxygen, King Tuff en Kevin Morby op de line-up.

 

Beaches Brew 2016
Dit jaar wordt de bezoeker ook flink verwend met onder meer Suuns, White Fence, Cate le Bon, Car Seat Headrest, Beak>, Destroyer, Föllakzoid en Ty Segall and The Muggers. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 10 juni in het kustplaatsje Marina di Ravenna. Op de maandag wordt er overigens een speciale avond in de haven georganiseerd en op vrijdag is er zelfs een hele avond geprogrammeerd in een middeleeuws kasteel met authentieke, Italiaanse horrormuziek. En oja, hadden we al gemeld dat Beaches Brew gratis is? Bij dezen!

Meer info
Kijk hier nog eens naar wat jaloersmakende foto’s van afgelopen edities, kijk hier naar de reis- en verblijfsmogelijkheden en het volledige programma.

Ty Segall and The Muggers

Car Seat Headrest

Cate le Bon

Suuns

White Fence