New Music

TDI Radar van 22 oktober: nieuwe singles en video’s van AUTOBAHN, Starcrawler, Pierce And The Gals en Exhibition


22 oktober 2017

Er komt ook veel te veel muziek uit: we know! En omdat wij net als jij ook weleens denken: ‘jeetjemina, ik weet even niet meer waar ik moet beginnen’, zijn we een nieuwe rubriek begonnen om je echt niets meer te onthouden naast onze reviewsinterviewsfeatures en new music-artikelen en wat al niet meer. 

Want ja, er zit deze keer een hele hoop bij dat je niet had willen missen kunnen we je vertellen. Klik lekker rond, geniet en vergeet niet onze playlist op Spotify en Deezer te volgen voor regelmatige updates!


 

Pierce And The Gals – Cowboy
Rock and roll from Sacramento, CA. Heart throbbers… Panty droppers… Show stoppers… Yes, dat is de omschrijving van deze band (naar eigen zeggen, hè). Maar toch, het is ook wel verschrikkelijk lekker de laatste plaat In The Tub verdient echt wel wat meer luisteraars. Neem een voorschotje en check het nummer Cowboy. Fan van The Babe Rainbow: draai een dikke, want dat wordt puffing and passing.

 

Starcrawler – Let Her Be
Holy holy holy! Starcrawler: gaat dat in de gaten houden. De band is al getekend op Rough Trade (The Strokes, The Libertines, The Smiths, Arcade Fire, etc.) en snijdt met de nieuwe single Let Her Be direct je strot af met hun rauwe Stooges-energie. Dit is glamrock, dit is rock-‘n-roll, dit is muziek in zijn beste vorm. Nog meer goed nieuws: de band is volgende week met Alex LAhey in Rotterdam op V11 te zien en tijdens London Calling! 

 

AUTOBAHN – Future
Die naam klinkt al heel erg Kraftwerk-ish, met de nieuwe single Future doen de postpunkers van AUTOBAHN er nog een schepje bovenop. In november verschijnt het nieuwe album The Moral Crossing van de band 

 

Exhibition ft. Julian Casablancas – No One There
Julian Casablancas heeft een nieuwe act getekend op zijn label: Exhibition. Hij vond het zo tof, dat hij maar direct besloot om even een moppie mee te zingen op de duistere en vervreemdende muziek van de Indiase muzikant Hammarsing Kharhmar. Een debuut-EP verschijnt binnenkort, een aanrader voor liefhebbers die van de hermetische muziek van The Strokes houden, alleen dan met een geheimzinnig randje.