New Music

In première: Santa Fé is terug met het trippoppy Way Too Soon, en dat had niet snel genoeg kunnen gebeuren


23 oktober 2017

Het bij ons geliefde Santa Fé was even van onze radar verdwenen, maar gelukkig plopte er van de week ineens een mailtje in onze box. De Groningse band heeft nieuw materiaal opgenomen, er is een nieuwe drummer en Santa Fé heeft druk aan een nieuwe sound gesleuteld. Te beginnen met de single Way Too Soon, en ja: dat klinkt toch wel echt net effe anders dan we gewend zijn.

Met eerdere reviews over Maneki Neko en Get Well Soon, hebben we een prima achtergrond om in dat nieuwe werk te duiken en we moeten zeggen: dit is wel heel verfrissend! We horen Ariel Pink en Connan Mockasin en lekkere gekkigheden die we kennen van Floris Bates. Die clip is nog een stuk trippier, dus we besloten Santa Fé maar gewoon eens om wat commentaar en duiding te vragen.

Wat hebben jullie allemaal uitgespookt?
“Na een jaar van muziek schrijven en drummers wisselen, zijn we terug met een nieuwe en vrolijke single die symbool staat voor de nieuwe sound van de band. Nog steeds vrolijk en poppy, maar soms met een nog wat gefreakter randje. Way Too Soon gaat over het feit dat het leven veel te kort is om zeurende mensen om je heen te hebben.”

Hoe staat het ervoor met de nieuwe plaat?
“We hebben inmiddels tien nieuwe liedjes opgenomen en daar komt nog meer bij. Later dit jaar volgt er nog een nieuwe single en volgend jaar staat er een heus album in de planning.”

Wat staat er live op de planning?
“Komende zaterdag spelen we een single-releaseparty in Vera Downstage, waar Karel, onze oude drummer, ons komt versterken met zijn feestelijke synthpop.”