New Music

TDI Radar: Treeboy & Arc zorgt voor een goede portie macabere postpunk


23 oktober 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Treeboy & Arc. Deze postpunkers uit Leeds brengen fans van alle genres samen!

Wie is Treeboy & Arc?
Treeboy & Arc is zo’n band die het vermogen heeft om muziekliefhebbers uit verschillende genres samen te brengen. Het is zeker een chaotische postpunk-band zoals we die gewend zijn, maar dan wat melodischer. De bandleden zoeken net dat randje tussen ruigheid en melancholie op die zowel de psychheads als de weemoedige indie-fan aantrekt. Soms klinken ze zelfs een tikkeltje macaber, iets dat mij laat denken aan de progmetal-bands die op de middelbare school mijn onverdeelde aandacht hadden. Het is dan ook niet gek dat deze jongens in zo’n korte tijd al zo’n diverse fanbase hebben opgebouwd. Dat is natuurlijk mede door het label Speedy Wunderground die de band dit jaar ontdekt heeft en er meteen voor koos om hun laatste single Concept te releasen. Juiste keus! 

Voor fans van:
Squid, Black Midi, Black Country, New Road en alle andere Speedy Wunderground-bands, want Speedy Wunderground is fantastisch.

Fun Fact:
Treeboy & Arc heeft voor het schrijven van nummers slechts een tafel en enkele huishoudelijke objecten nodig:

Voor je playlist:
Als je een korte 24-uurs stop in Polen maakt, verwacht je hooguit wat treinstations en bezienswaardigheden te zien. Maar wat frontman James Kay meemaakte had hij niet verwacht. Hij zag voor zijn ogen een vreselijk motorongeluk gebeuren en was er zelfs van overtuigd dat dit het einde betekende voor de berijder. Gelukkig bleek hij ongedeerd te zijn. James hielp mee met wat stukken glas en plastic van de weg af halen en  daarna ging iedereen verder met zijn leven. Ook onze frontman zelf, maar niet voordat hij er dit nummer over schreef.

Voor je agenda:
Op 23 november speelt Treeboy & Arc in London, mocht je er toevallig zijn!