New Music

TDI Radar: ruwe garagerock met jaren zestig blues-invloeden, een gouden combinatie voor The Heck


6 mei 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan de onvervalste Drentse garagerock van The Heck.

Wie of wat is The Heck?
Na De Keefmen en The Sensational Second Cousins is The Heck het nieuwste project van zanger en gitarist Henri Sulmann. Samen met bassist René Katerbarg en drummer Erik Berends maakt hij energieke in-your-face-garagerock met jaren zestig blues-invloeden. De band vormde in de zomer van 2016 in het Drentse Klazienaveen en is hard op weg om naam te maken. Vorig jaar kwamen de mannen met debuutplaat Who? The Heck!!! op de proppen, een album dat zowel rock- als bluesliefhebbers kan bekoren. Stilzitten is er niet bij voor The Heck, want dit jaar kwam de band alweer met Move!, de eerste single in aanloop naar het tweede album dat begin 2021 verwacht wordt.

Naast het onvergeeflijk harde garagerock-karakter blijft de band hier en daar ook trouw aan provinciegenoot Cuby & The Blizzards. Met name op I Won’t Change en Love That’s Gone zijn de invloeden van deze bluesband uit de jaren zestig goed merkbaar. Dat het drietal op de juiste weg is, werd recentelijk nog onderstreept met een plek in de selectie voor Popronde 2020. Hoewel het uiteraard nog onzeker is of dat ook allemaal doorgaat, is het een mooi vooruitzicht om dit driemans-sloopbedrijf je lokale kroeg compleet af te zien breken.

Voor fans van:
Reigning Sound, THUMPER en Cuby & The Blizzards.

Fun fact:
Niet alleen het tempo van de tracks ligt hoog, ook de band zelf heeft in het verleden bewezen vliegensvlug te zijn. Zo waren ze in 2018 de snelste band tijdens de 4 Mijl van Klazienaveen.

Voor in je playlist:
Dé plaat die je op dit moment moet checken van The Heck is natuurlijk de nieuwste single Move!. Een old skool garagetrack met iets meer dan twee minuten aan pure energie, het is eigenlijk gewoon cafeïne in geluidsvorm. Check hem hieronder vooral zelf!