New Music

TDI Radar: Lookapony


4 maart 2015

Beetje bij beetje wordt de Nederlandse scene op de internationale muziekkaart geprikt. Zo heeft Burger Records aangekondigd een Nederlandse mixtape te zullen maken die het label uitbrengt tijden SXSW. Naast de gouwe ouwe Mozes and the Firstborn, traumahelikopter, Jacco Gardner, Afterpartees, Mountain States, Earth MK II en nog een handje vol Nederlandse indiedarlings is ook Lookapony (met een beetje hulp van mede-Eindhovenaren Mozes and the Firstborn) opgevallen bij de nu al legendarische platenmaatschappij.

Wellicht heb je de dudes met de briljante bandnaam voorbij zien komen bij hun gig bij De Wereld Draait Door, een van de Poprondeoptredens van 2014, hun optreden tijdens Incubate of als de supportact van Go Back To The Zoo.  De jongens zijn sindsdien geëvolueerd in Lookapony 2.0 en ze zijn van de Britse indiepop vibes overgestoken naar de Amerikaanse garagerocksound.

Gisteren is de eerste videoclip van de ‘nieuwe’ Lookapony de wereld ingeslingerd bij de single YOU WILL DIE. In de videoclip maak je kennis met een paar waterpoloërs, hertjes en met de fashionista’s van de band op hometrainers, in de Albert Heijn, in speelgoedtreintjes, achter pooltafels, bij het zwembad, in hun tourbusje… You get the point. Het rock ’n roll leven. En dat allemaal in zwart-wit, begeleid door de verrukkelijke single.

 

Gelukkig voor ons komt er meer! Naar verluidt heeft Lookapony nog een flink stapeltje muziek liggen en zijn de jongens van plan deze om te toveren in een EP en misschien zelfs in een album.

But first things first, komende vrijdag presenteren zij de single YOU WILL DIE in het Stroomhuisje, Eindhoven, samen met The Black Tambourines.