New Music

TDI Radar: de slaapkamerpop van LO-FI LE-VI is gemaakt voor roadtrips door Californië


29 mei 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan LO-FI LE-VI, de bedroom-pop-producer die K-pop band Red Velvet en Tyler, The Creator tot zijn fans mag rekenen.

Wil je deze afleveringen volgen en beluisteren? Check hem hieronder als podcast en abonneer je via een van onze kanalen.

Achtergrond: Voor Levi Dronkert, de naam waarmee LO-FI LE-VI dagelijks door het leven gaat, begon het allemaal met Guitar Hero en zijn vader die in een Rolling Stones-coverband zat. Inspiratie haalde de jonge muzikant uit artiesten als Tyler, The Creator, The Internet, Mac Demarco en Frank Ocean. In zijn slaapkamer maakte Dronkert lofi-popliedjes met invloeden uit R&B en indie.

Tidal richtte zijn pijlen op LO-FI LE-VI en zo was de muziek een tijdje exclusief daar te beluisteren. Debuut-EP SELF-TITLED verscheen vorig jaar en is vooral een verzameling van singles, of zo moeten we het volgens Dronkert vooral zien. Inmiddels nam hij een COLORS-sessie op in Berlijn en heeft zijn nummer YOU bijna twee miljoen streams op Youtube. Dit jaar doet LO-FI LE-VI mee aan de Popronde, want hoewel zijn muziek eerder gemaakt lijkt te zijn voor een Amerikaans publiek, valt er ook op eigen bodem vast nog heel wat te winnen.

Samengevat: Lofi-slaapkamerpop met invloeden uit R&B en indie voor roadtrips door Californië.

Weetje: Tyler, The Creator was er vroeg bij. In 2015 retweette hij een tweet van LO-FI LE-VI, met als bijschrift ‘I LIKE THIS DUDE!’.

Eentje voor de playlist: Deze week vullen we je playlist aan met Always On My Mind, de nieuwste single van LO-FI LE-VI dat tevens de voorbode vormt voor de nieuwe EP die er dit jaar nog aan zou komen. Wat Dronkert maakt is heel erg anno nu, met een laptopje in je kamer liedjes produceren, die online gooien en kijken wat de reactie is. Misschien is er toch niet zo veel verandert op dat vlak.

Het resultaat is een nummer dat ontzettend fijn wegluistert en zich een weg baant naar je hart. ‘Girl, you are always on my mind, maybe we can try it one more time I want you to be mine‘, klinkt het. Een gevoel dat ieder van ons wel kent, wat het heel toegankelijk en persoonlijk maakt, maar de kracht zit ook in de eenvoud en herkenbaarheid.

Voor fans van: Tyler, The Creator en The Internet, maar dan met een meer poppy invulling.

In je agenda: Een concrete datum is er nog niet, maar dit jaar zou er een nieuwe EP van LO-FI LE-VI verschijnen en dit najaar zie je Levi tijdens de Popronde.