Live

TDI Presents Feng Suave, Lee Bains III & The Glory Fires en Strand Of Oaks in Metropool


21 maart 2019

The Daily Indie Presents
Feng Suave, Lee Bains III & The Glory Fires en Strand Of Oaks
Vrijdag 3 mei, donderdag 9 mei & maandag 20 mei

Niet één, niet twee, maar drie shows in Metropool in mei. Dat noemen wij nog eens lekker uitpakken. Want als je namelijk lid bent van The Daily Indie (voor een tientje per jaar), dan kun je naar drie verdomd lekkere shows en wel die van Feng Suave, Lee Bains III & The Glory Fires en Strand Of Oaks!

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaartjes naar deze show toe!

Hieronder lichten we de bands nog eens even voor je uit die we in mei allemaal presenteren. Van zwoele indiepop tot ruige rock en nummers om heerlijk in te verdwalen: we hebben het allemaal!


Feng Suave komt naar de Enschede-locatie van Metropool, om de boel onder te dompelen in hun bitterzoete en melancholische muziek. Een jaar geleden hadden we nog nooit van de band gehoord, maar inmiddels speelt de band festival na festival, gaan de streamingcijfers door het dak en verkopen ze zalen in binnen- en buitenland. Niet zo gek, want liefhebbers van Jungle en Homeshake komen goed aan hun trekken met de muziek van Daniel de Jong en Daniel Leonard Elvis. Voor een live-gevoel, check deze prachtige livesessie op het strand van Into The Great Wide Open. Op 3 mei te zien in Enschede!

WEBSITE METROPOOL | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Hoppakee, Lee Bains III & The Glory Fires komt naar Enschede en dat is niet eens de eerste keer, vorig jaar presenteerden we de band eveneens in Metropool. Fans van The Men, Rolling Stones en Tom Petty: even opletten als je de band nog niet kent en die zichzelf omschrijft als: ‘the real Alabama rock-and-roll.’ Daar kunnen we ons in vinden, want vorig jaar heeft de band zo’n 112 venues in elf landen afgebroken en zijn er 350.000 kilometer onder de billen van de bandleden gezoefd. Afgelopen week stond Lee Bains III nog te knallen tijdens SXSW, maar voordat je het weet is het kwartet weer in Europa te vinden. Hieronder vind je een lekkere in the face-livevideo van de band, dan weet je ongeveer waar je aan toe bent als je naar Lee Bains III gaat op 9 mei in het Veilinghuis.

WEBSITE METROPOOL | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Fan van The War On Drugs, Kurt Vile en Damien Jurado? Dan houd je 20 mei maar beter vrij in je agenda, want dan presenteren wij Strand Of Oaks in Metropool. Strand Of Oaks is het project van singer-songwriter Timothy Showalter en evolueerde van folkband naar rockband met retegoede liedjes. Inmiddels bestaat de band al zo’n tien jaar en dat jubileum wordt gevierd met Eraserland, het nieuwe album dat dit jaar verscheen en werd opgenomen met de Amerikaanse indierockband My Morning Jacket. Zelf zegt Showalter dat de plaat al zijn werk met elkaar verbindt. Een stevige uitspraak die onze nieuwsgierigheid alleen maar prikkelt.

WEBSITE METROPOOL | FACEBOOK-EVENT | WORD LID