Live

TDI Presents: een avond vol dromerige softrock met Abe & The Roomates en Tiigre in Cinetol (10 oktober)


10 september 2020

Zo, dat is een tijd geleden dat we een nieuwe The Daily Indie Presents-show aan hebben gekondigd, het is haast eventjes wennen. Vandaag is het gelukkig weer eens zover en kondigen we Abe & The Roomates en Tiigre aan in Cinetol.

Ben je lid van The Daily Indie? Dat is sowieso goed nieuws, maar helemaal omdat je dan naar onze The Daily Indie Presents-shows kunt gaan. Meer info vind je onderaan deze pagina.

Op 10 oktober kunnen we twee van onze leden naar Cinetol sturen, voor een avond met nieuw-te-ontdekken-softrock en etherische indiepop uit de hoofdstad. Hieronder stellen we de twee bands aan je voor en in de tussentijd: wacht niet te lang, er zijn op 10 oktober twee shows en eentje is al uitverkocht.


Abe & The Roomates heeft onlangs zijn eerste single Sam Oh Long Johnson met de wereld gedeeld, een nummer met een zwart randje. De band bracht de single uit op de verjaardag van hun oude drummer en vriend Sam Johan Jansen, die omkwam door een zelfgekozen dood. De slogan van deze band is ‘heartbreak in a leather jacket‘ en dat komt inderdaad behoorlijk binnen.

Onder leiding van Abe van Warmerdam maakt Abe & The Roomates twangy muziek die doet denken aan bands als Eels en Spinvis. De eerste single werd overigens gemixt door Tom Ogilvie, die je mogelijk kent van Teddy’s Hit. Een Amsterdams dream team!


Komen we aan bij de muzikale wederhelft voor de avond op 10 oktober: Tiigre. Liefhebbers van Phoebe Bridgers en Snail Mail kunnen er goed voor gaan zitten in Cinetol, want deze band rondom songwriter Marta Arpini schrijft dromerige en harmonieuze liedjes waar je langzaam maar zeker in verdwaalt tot de band je helemaal in zijn greep heeft.

In de hieronder te vinden livesessie die de band deze zomer opnam, is goed te horen wat je zoal kunt verwachten. Tiigre speelt direct op je gevoel en de vier weten hoe ze dat live moeten doen, zo toerde de band al door Italiƫ, Duitsland en ons eigen land. Get ready!


Naar de show?
Wil jij er nou bij zijn op 10 oktober in Cinetol (ja!), dan kun je je bij ons aanmelden via ricardo@thedailyindie.nl. Enige voorwaarde is dat je lid bent van The Daily Indie, mocht je dat nog niet zijn: word het hier!

Let op: gezien de coronamaatregelen zijn er natuurlijk wat minder plekjes beschikbaar voor bezoekers, maar we hebben voor deze show twee tickets liggen die we mogen verloten onder onze leden.