Feature

TDI EXPO: maak kennis met Joris Moore, de illustrator van onze gloednieuwe profielfoto


26 februari 2018

Na Munir de VriesMirjam Vesters en Andrew Tseng, vroegen we deze keer aan Joris Moore om onze profielfoto op social media te illustreren. We stellen Joris graag aan je voor door middel van een interview plus een overzicht van zijn werk.

Hoi Joris, waar ben je momenteel mee bezig?
“Ik studeer Illustration Design, zoals ze dat dan zo mooi noemen. Ik teken vooral veel.”

 

Hoe ziet een gemiddelde week er zo ongeveer uit voor jou?
“Doordeweeks ben ik vaak te vinden in Zwolle, ik studeer daar illustratie op Artez. De academie vind ik een fijne plek om te zijn, maar verder heb ik niet zoveel met Zwolle als stad. Ik ben in het weekend meestal in Nijmegen, daar heb ik samen met een vriend een atelier en ik repeteer er met m’n band Louwie, waar ik bas in speel.”

Waarom doe je wat je doet en wat vind je er het leukst aan?
“Ik wist al lang dat ik naar de kunstacademie wilde, hier heb ik alle tijd om te experimenteren met materialen en technieken. Als ik het tekenen ook nog kan combineren met m’n andere passie muziek, ben ik helemaal blij. Ik vind het interessant om te onderzoeken hoe muziek en illustratie elkaar kunnen versterken en dat doe ik dan ook steeds meer.”

 

Kan je ons wat vertellen over de profielfoto die je voor ons hebt ontworpen?
“Dit beeld is eigenlijk heel natuurlijk ontstaan. Ik had niet echt een plan toen ik begon, ik had nog geen tafeltennisser in m’n hoofd. Ik startte met de tekst en de geometrische achtergrond en heb het beeld van daaruit opgebouwd. Ik had wel het idee dat er een figuur in die driehoek moest komen maar de details bedenk ik eigenlijk pas echt als ik al bezig ben.”

 

Op welk project ben je het trotst?
“Weet ik eigenlijk niet echt. Voor Louwie maak ik veel beeld en denk ik veel na over de visuele presentatie van de band, online en fysiek. We proberen een eigen visuele identiteit neer te zetten, die we doortrekken in online-posts, posters en EP-covers maar ook op het podium zelf. Dat is nog een doorlopend project, maar hoe we in Louwie met z’n drieën onze kwaliteiten weten te combineren, muzikaal en visueel, vind ik wel heel bijzonder.”

 

Wat wil je ooit nog eens ontwerpen of illustreren?
“Het lijkt me heel erg tof om een soort tijdschrift uit te brengen met alleen maar beeld.”

 

Welke sites (of andere media) gebruik je om op de hoogte te blijven en inspiratie op te doen?
“Ik kijk vaak op de website van It’s Nice That. Daar is een geweldige mix te vinden van het beste nieuwe design, van illustratie tot architectuur, er staat van alles op. Verder volg ik veel illustratoren en kunstenaars die ik tof vind op Instagram.”

 

Check Joris’ website voor nog véél meer toffe illustraties!