TDI Tipt

STAFF PICKS: Hoe jij je zomerse dagen in juni kan besteden


1 juni 2017

Bij The Daily Indie vind je alles op het gebied van muziek, maar wij doen natuurlijk ook wel wat meer dan alleen maar muziek luisteren en artiesten interviewen. Daarom zetten we in onze Staff Picks een aantal tips op een rijtje op het gebied van literatuur, film, cultuur, winkels, events, tentoonstellingen en allerlei andere toffe dingen die we tegen het lijf liepen.

Tekst door Dorus Smit en Gea Bruinsma

FESTIVAL: Surfana Festival
22 t/m 25 juni, Bloemendaal

Haal je meest zomerse outfit uit de kast en spring op je surfplank! Dan ben je helemaal klaar voor het Surfana festival. Dit vierdaagse feestje wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Met verschillende activiteiten zoals yoga, surfen en workshops helpt Surfana festival je als bezoeker aan het ultieme zomergevoel. In de tussentijd kun je genieten van acts zoals Jo Goes Hunting, EUT, The Black Marble Selection en Moon Tapes. Het festival vindt plaats van 22 t/m 25 juni in Bloemendaal. (DS)

TENTOONSTELLING: Robert Mapplethorpe
Kunsthal Rotterdam

Vanaf 22 april t/m 27 augustus wordt het leven en werk van Robert Mapplethorpe uitgelicht in de Kunsthal Rotterdam. Mapplethorpe (1946–1989) staat vooral bekend om zijn foto’s van naakte mannen, zelfportretten en stillevens. Tweehonderd foto’s van de kunstenaar worden voor het eerst op zo’n grote schaal in Nederland vertoond, waaronder portretten van bekende kunstenaars zoals Patti Smith of model Phillip Prioleau. De tentoonstelling in Rotterdam geeft een mooi beeld van de carrière van Robert, waarin seksualiteit en perfectie centraal stond. (DS)

 

(FILM)TENTOONSTELLING: Martin Scorsese – The Exhibition
Filmmuseum Eye, Amsterdam 

Museum Eye pakt eens in de zoveel tijd uit met expo’s die iedereen gezien moet hebben. Eerder was dat voor meesterregisseur Stanley Kubrick, en van 25 mei t/m 3 september is de ultieme New Yorker Martin Scorsese (1942) aan de beurt. In deze overzichtstentoonstelling over de maker van onder meer klassiekers als Taxi Driver en Raging Bull, maar ook recenter The Departed en The Wolf of Wall Street, wordt niet alleen zijn werk geëerd, maar ook aandacht aan zijn leven geschonken. Scorsese is al zijn gehele carrière geïntrigeerd door mannelijkheid, en dan vooral door figuren die zich aan de rand van de maatschappij bevinden. En laten we zijn fascinatie voor The Rolling Stones ook niet vergeten: hij gebruikte meer dan eens de muziek van de legendarische Britse band in iconische scènes van zijn films. De regisseur is bovendien nog altijd in leven én nog steeds actief: volgend jaar komt met The Irishman na 23 jaar weer een film van Scorsese met Robert de Niro in de hoofdrol uit. (GB)

 

FILM: It Comes At Night
Trey Edward Shults in filmhuis en bioscoop

Psst, heb je alle deuren en ramen goed gesloten? Misschien niet het beste idee. In de thriller It Comes At Night vlucht Paul met zijn gezin naar een afgelegen huis, om zich daar te verschuilen voor een bovennatuurlijk gevaar. Als een wanhopige andere familie opduikt met de vraag of ze zich er ook mogen verschansen, begint ook binnen de ellende. Paul blijkt zelf duisterder dan verwacht. Het is pas de tweede film van jonge regisseur Trey Edward Shults, maar hij wordt nu al als kanshebber genoemd voor beste horrorfilm van dit jaar. Schults regisseerde én schreef It Comes At Night, wat redelijk uniek is in deze tijd van boekverfilmingen. Vanaf 15 juni in de bioscoop. (GB)