Feature

Speciaal voor ons maakte George Kush Collective een thematisch Bands In A Barn-mixtape vol ‘schuurliedjes’


15 april 2018

Bands In A Barn
Zaterdag 21 april en zondag 22 april

 

Het duurt nu echt niet lang meer, want komend weekend is het tijd voor Bands In A Barn in Diessen. Het festival waar we je van de week al onze insidertips voor gaven en waar we het bijzonder mooie verhaal van de organisatie van opschreven. Nu is het tijd voor een speciale mixtape in het thema van het festival en die is gemaakt door George Kush Collective.

Je kunt dit collectief (eerder een trio) nogal moeilijk onder een bepaalde richting scharen. Luister daarom vooral zelf eens naar de single Vogelvrij of check de in februari verschenen EP Dus Koester. En als je dat gedaan hebt, scroll dan direct even door naar beneden.

Op het festival spelen naast George Kush Collective (die zaterdag 21 april speelt) onder meer Equal Idiots, Son Mieux, Lion Sphere, Evil Empire Orchestra, Fake Billy & The False Prophets, J. Bernardt en Evil Empire Orchestra. Om helemaal in de sfeer te komen vroegen we de band een speciale ‘schuurplaylist’ te maken. Het resultaat? Dat gaat van The Tallest Man On Earth tot J.J. Cale, Wings, K-Liber en Charles Manson!


 

Jurijn
Feest in de oude koeienstal – Cowboy Billie Boem
“Dit klassiekertje mocht sowieso niet ontbreken in deze lijst. Het is een muzikale uitwerking van mijn kinderjaren en klinkt nog steeds heel fijn. We spelen hét Cowboy Billie Boem-lied (en wie rijdt er op zijn paard…) weleens live en iedereen gaat hier dus helemaal los op.”

 

Sensitive Kind – J.J. Cale
“Dit nummer behoort tot mijn favorieten, en geeft weer hoe rusteloos schoon de tienerjaren kunnen zijn. Een kind van mijn tijd, overgevoelig voor de vorming van mij als persoon. Een song die ik luister in mijn barn. Mijn hoofd is één grote hooizolder.”

 

Joris
Love Is All – The Tallest Man On Earth
“Dit is het lied voor de eindeloze vakantie van twee à drie weken met de vakantieliefde van je leven, die je plots in de auto van haar ouders ziet vertrekken naar een dimensie waar je haar nooit meer terug zult zien. Sorry lovers, these things won’t work out…”

 

Het Land Der Blinden – George Kush Trio
“Als ik mijn ogen dichtdoe, zit ik op een kar en rijd ik langs een landweggetje omgeven door graanvelden. Het is midden zomer in een Oost-Europees land.”

 

Ferris Wheel – Gábor Szabó
“Zo’n lange, trage zomervakantie uit je kindertijd, die eeuwig duurde. Damn, ik wil nu echt de auto pakken en zoeken naar dat landweggetje en de graanvelden. Ergens in Oost-Europa. Dan overnacht ik wel in een barn.”

 

Charles Manson – Cease To Exist 
“Ja, Charles Manson, bekend van zijn sektarische praktijken. De beste man heeft ook geweldige muziek gemaakt. De live-achtige opnames deden mij meteen aan een rare jamsessie in een barn denken.”

 

Bente
The Beatles – Norwegian Wood 
“Norwegian Wood is van hout. Een barn ook. De gitaren klinken ook wel lekker barn-achtig moet ik zeggen.”

 

Esperanza Spalding – Wild Is The Wind
“Dit is de wind die de houten schuur doet kraken. Mijn allerliefste lievelingsliedje, met gestreken contrabas door mijn allerliefste lievelingscontrabassiste.”

 

Laura Mvula – Green Garden 
“Dit is de eerste zonnestraal op de eerste lentedag. Dat moment dat je met je blote voeten over het dauw van het gras wilt dansen. Rondom de barn natuurlijk.”

 

Freek
Aces and Twos  – The Devil Makes Three (live)
“Meer schuur ga je in geen ander nummer vinden.”

 

R.L. Burnside – See My Jumper Hanging On the Line
“Er zijn meer dan 70.000 barns in Mississippi.”

 

Dan Auerbach – Mean Monsoon

 

Ingmar
Wings – Big Barn Bed
“De titel zegt het eigenlijk al.”

 

Spookrijders – Schuren
“Ohja, daarnaast houden voornamelijk chicks van schuren.”

 

K-Liber – Viben


 

WEBSITE FESTIVAL | FACEBOOK-EVENT | TICKETS (25,- per dag en 38,- voor weekend)