New Music

Skinshape laat de psychedelische vibes achter zich, maar het resultaat is alles behalve teleurstellend


21 november 2018

Soms heb je van die nummers waar je niet naar kunt luisteren zonder dat je ineens achterover gezakt met je ogen dicht zit te glimlachen als een idioot. De nieuwe single I Didn’t Know van Skinshape is er daar eentje van. Elke keer als deze in mijn playlist voorbij komt kan ik niet anders dan helemaal content op een wolkje gaan zitten en heerlijk wegzweven. 

Skinshape is een van die artiesten waarover ik bijna boos op mezelf was dat ik hem niet eerder heb ontdekt. In plaats van de band die ik dacht aan te treffen kwam ik erachter dat deze act slechts bestaat uit één persoon, namelijk de Britse multi-instrumentalist William Dorey. Hij brengt sinds 2014 albums uit en heeft drie enorm goede, psychedelische platen uitgebracht.

Deze nieuwe track is een stuk minder psychedelisch en valt meer in het rijtje zoete gitaarliedjes à la Good Morning en Real Estate. Een genre waar hij zich duidelijk helemaal thuis in voelt. Wat dat betekent voor zijn aankomende album kunnen we nog niet zeggen, maar gelukkig hoeven we nog maar een paar dagen te wachten voor we daar achter komen.

Skinshape zijn nieuwe album Filoxiny komt 23 november uit.