New Music

Sheer Mag neemt met zijn nieuwe track Suffer Me de seventiespunk mee naar 2017


17 juli 2017

Net voordat het nieuwe album van Sheer Mag uitkwam gooit de band nog even een kekke video naar buiten, opgenomen in een altijd gezellig mausoleum. De sexy gitaarriffjes in combinatie met de bijna schreeuwende en rauwe stem van zangeres Tina Halladay maken dat je 4.04 minuten lang even niet stil kunt staan en je seventies punkhart nog wat sneller gaat kloppen.

In mei van dit jaar bracht de uit Philadelphia afkomstige band al Just Can’t Get Enough uit, de eerste single van het album. Dezelfde, bijna wanhopige toon van die track is ook weer op Suffer Me te horen. De seventies invloeden, zoals bijvoorbeeld de gitaarriffjes van Thin Lizzy of de gillende stem zoals die van Suzi Quatro zijn, goed op de track te horen en maken het nummer allesbehalve saai.

 

 

De bijbehorende video heeft een dreigende bijna horrorachtige setting, door het lo-fi camerawerk dat de band gebruikt. Een in mantel gehuld figuur met het Sheer Mag-logo op zijn rug baant zich een weg door een mausoleum en een lange hoge hal. Geen gezelligheid bij Suffer Me dus, wel een dijk van een track.

Live zien? De band speelt 3 augustus in EKKO.