New Music

Rock Pool miste Cate Le Bon’s Crab Day, maar is nog steeds een schot in de roos


26 november 2016

‘Tracks die de plaat nét niet gehaald hebben’: het zijn niet de meest veelbelovende woorden om een EP mee aan te kondigen. Tenzij de plaat in kwestie zo ijzersterk is dat ook de missers raak zijn. Met de meest recente langspeler van Cate Le Bon nog kakelvers in ons geheugen, hoeven we ons over de Rock Pool EP geen zorgen te maken: het gelijknamige eerste voorproefje is een schot in de roos. 

En er is meer veelbelovend aan de op 27 januari te verschijnen EP. De drumstokken behoren, zoals ook op Crab Day, toe aan Warpaint-drummer Stella Mozgawa, die ook eerder voor Tim Presley en Kurt Vile achter de kit zat. Ook multi-instrumentalist H. Hawkline drukte zijn stempel, met zijn gitaarwerk en het ontwerp van de albumhoes.

Hoe dat dan mag klinken? Volgens de Welshe songwriter is de eerste single, net als de rest van de EP, na de opnames van Crab Day in een “klassieke 2-2-formatie” nieuw leven ingeblazen. De gestage oorwurm in kwestie kenmerkt zich inderdaad door een opvallend organische (live-)sound in vergelijking met de geknutselde post-punk op die weergaloze plaat van eerder dit jaar. Desalniettemin is het onmiskenbaar Le Bon, en dat doet het altijd goed.