New Music

Rauwe liveversies van oude songs op LCD Soundsystems Electric Lady Sessions


19 februari 2019

Vrij stilletjes verscheen er vorige week een nieuw album van LCD Soundsystem. Electric Lady Sessions heet het, inderdaad opgenomen in de legendarische studio die door Jimi Hendrix werd gebouwd. Helaas voor de fanatieke fans van de band bevat het geen nieuwe muziek.

Want Electric Lady Sessions is een live-studioplaat. Waar James Murphy normaliter alles alleen inspeelt, heeft de hij voor dit album zijn liveband de studio mee in genomen. Het resultaat is een plaat die vooral in detail verschilt met de reguliere studioplaten van LCD Soundsystem. Die zijn doorgaans kraakhelder: zelfs als James Murphy herrie maakt, is het vlijmscherpe herrie, die perfect in balans is. 

Electric Lady Sessions is rommeliger, maar daarmee ook levendiger. Het album klinkt als een band die met veel speelplezier muziek staat te maken in de garage van hun ouderlijk huis. En dat is voor zo’n doorgewinterde band absoluut een compliment.

Naast oude LCD-songs staan er op de plaat ook covers van Chic, Heaven 17 en The Human League, die de band al eens eerder speelde of zelfs als single uitbracht. Al met al reanimeert Electric Lady Sessions de twaalf soms ietwat steriele originelen met verve tot nummers die levendiger, emotioneler en soms gewoon simpelweg beter zijn. Electric Lady Sessions is absoluut de moeite waard, zowel voor de hardcore LCD-fan als voor de nieuwkomer.