The Daily Indie zoekt een radio- en podcast-producer

Ben jij een beginnende radiomaker, denk je in audio, weet je precies wat er speelt in de muziekscene en wil je die skills inzetten om beter te worden en via ons snelgroeiende platform een groot publiek te bereiken? Mooi, want wij zoeken iemand die onze radio- en podcast-activiteiten wil gaan coördineren.

Radio en andere vormen van audioproductie hebben een belangrijke plek bij The Daily Indie. Zo hebben we een wekelijkse radioshow op Pinguin Radio, een maandelijkse talkshow op Operator Radio en willen we graag ons aanbod podcasts uitbouwen. Hier vind je meer info over onze radio-activiteiten.

Omdat we ons huidige aanbod op dit gebied graag meer aandacht willen geven en uitbouwen, zoeken we een producer-slash-coördinator die hiermee aan de slag wil. In nauw overleg met de hoofdredactie bereid je de radioshows voor, doe je de muziekselectie en coördineer je de (technische) productie van podcasts.

The Daily Indie bestaat uit een creatief en bevlogen team muziekliefhebbers die graag met elkaar meedenken en -werken en waar alle ruimte is voor eigen ideeën. Als radioproducer en -coördinator moedigen we je dus aan om de werkzaamheden op een eigen manier in te vullen, aan de slag te gaan met je eigen ideeën en zo echt je stempel op ons platform te drukken.

We kunnen je helaas nog geen baan in loondienst bieden. We werken samen met verschillende partners en we staan ervoor open om ook radio/podcasts in deze samenwerking te betrekken, waardoor je met deze functie toch inkomsten kan genereren. Bovendien ben je welkom om zelf mogelijke partners binnen te halen en zo ‘eigen’ commerciële project bij ons uit te voeren.

Kortom…

We vragen:

  • Belangrijkste van alles: organisatorische en productionele vaardigheden.
  • Wat ervaring met technische audioproductie en de benodigde software. Het is een pré als je over eigen gear (denk microfoons, mixer) beschikt, maar niet 100% noodzakelijk.
  • Het vermogen om snel je plek binnen TDI te vinden en het lef om zaken aan te pakken en te veranderen.
  • De bereidheid om op voor langere tijd op regelmatige basis bezig te zijn met TDI en de ambitie om samen met ons het platform groter en beter te maken.

We bieden:

  • Een plek in een ambitieus en gezellig team.
  • Waardevolle contacten in de muziekscene en werken met vette artiesten.
  • De mogelijkheid om aan je portfolio te werken en producties te maken die daadwerkelijk door mensen worden beluisterd.
  • Alle vrijheid bij het uitvoeren van je eigen ideeën en projecten.
  • We zijn helaas nog niet zo ver dat we je in loondienst kunnen nemen, maar uiteraard profiteer je mee van inkomsten die dmv. radio/podcasts worden gegenereerd.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Ricardo waarin uitlegt waarom jij voor deze functie geschikt bent. Stuur ook je CV en je portfolio met eerder werk mee: ricardo@thedailyindie.nl.