New Music

Purity Ring: het keizerlijke duo weet met nieuwe single Asido een surrealistische en pulserende wereld te creëeren


7 augustus 2017

Een van onze all-time-favorites kwam van de week ineens terug met nieuw werk: Purity Ring. Het Canadese synthpop-duo kwam met het verdomd aanstekelijke Asido op de proppen, een futuristische en ijskoude pegel van een track die we graag met je doornemen.

Een van de weinige platen die ik ooit heb gepreordered, is Shrines. Van een nieuwe ontdekking in 2012 dat Purity Ring heette. Nadat we in 2015 het duo nog interviewden, kwam ondertussen ook nog another eternity uit in datzelfde jaar en sindsdien ging de aandacht van de twee weer snel op nieuw studiowerk. En net op het moment dat we ze een beetje uit het oog verloren waren, werd er met Asido een nieuw surrealistische wereld geboren: ‘feel as lonely as I do’, zingt zangeres Megan James.

De kenmerkende synths en koude drums glijden en pulseren, net zolang tot de zang van James in de hoekjes en gaatjes van Corin Roddicks raamwerk vallen. Opgezogen in de zanderige en donkere duinen van het duo. Bijzonder interessante single, die voelt als vertrouwd werk en toch weer nieuwe terreinen ontgint.