New Music

Iguana Death Cult is met nieuwe single Sad White Dreams de Golden Earring van onze tijd


5 augustus 2017

Bij Iguana denk ik, niet altijd, maar vaak aan snelwegen en autorijden. Misschien heeft het iets te maken met de gierende energie, die op plaat klinkt alsof je met 230 door een tunnel rijdt. Ik verlang om mijn eigen autootje te pakken, het raam van mijn Suzuki Swift uit 1994 open te draaien en de weg op te duiken, op zoek naar avontuur en nieuwe verhalen. 

De garage-Golden Earring van 2017 zou je die Rotterdammerts daarom ook wel kunnen noemen (I’ve been driving all night, my hand’s wet on the wheel. Taa-da-da-da-ta-ta). Heerlijk om die vijfde versnelling mee in te gaan en nog eens terug te schakelen voor een lekker hoog toerental dat je reet onder je vandaan trilt terwijl de cassettedeck in je auto overslaat. Afijn, die nieuwe single Sad White Dreams (dubieuze titel overigens), is het nieuwe kindje van Iguana Death Cult. Puntig, een beetje roestig, opzwepend en vol met lekkers voor liefhebbers van King Gizzard en Oh Sees.

Eerder dit jaar bracht de band nog zijn debuut uit, waarvan je hier nog eens onze recensie leest. Wat er de komende tijd allemaal aan zit te komen van de band: dat weten wij ook niet. Maar het zou ons niks verbazen als deze kanjers met nog meer materiaal komen binnenkort.