Feature

Piece Of Mind: deel met ons jouw unieke festival- en concertverhaal en wij publiceren het


2 september 2017

Beste The Daily Indie-volger,

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebben ‘doen’ wij niet al te vaak aan concertrecensies. Waarom niet? Simpel: het is een momentopname van een band en het is niet eerlijk om een band op basis van één opname te beoordelen; het is zelfs zonde om op deze manier een, meestal vrij beperkte, mening te vormen van een band.

Voor ons en voor jou – als liefhebbers van goede muziek en bandsupporters van het eerste uur – is dat natuurlijk anders. We kijken soms maanden uit naar een live-uitspatting van onze lievelingetjes of naar een dagje met ze meedeinen op een verse festivalheide. Daarom hebben we besloten om op onze website de nieuwe rubriek Piece Of MInd te starten, waarin we ons gaan focussen op dat onderdeel van de concertrecensie wat we eigenlijk het belangrijkste vinden: de geuren en kleuren van een concert; de concertbeleving.

En dan wel de individuele festival- of concertbeleving: het wachten, de reis naar de plaats van het festival of het optreden, de eventuele problemen bij het binnenkomen, de ervaring van de muziek, de gezichtsuitdrukkingen van de bandleden die alleen jou zijn opgevallen, enzovoort. Aangezien we onszelf al kennen en onze concertervaringen her en der verspreid over de website wel te vinden zijn, zijn we op zoek naar de jouwe.

Heb jij een festival/concert meegemaakt dat te mooi en te zonovergoten was voor woorden, totaal niet bleek te zijn wat je verwachtte op een manier die je nooit zou kunnen vergeten, of juist onverwacht veel meer betekende dan je van te voren kon bedenken?  En zou je die met The Daily Indie-volgers willen delen?

Dan ben je een zeer geschikte kandidaat voor onze nieuwe rubriek!

Het enige wat je hoeft te doen is:
-Je naam opgeven (dan weten we wie je bent)
-De band/act/singer-songwriter die je hebt gezien doorgeven
-Een korte beschrijving van je concertervaring – en het soort concertervaring – door te pennen (of te typen, voor wie dat nog doet)
-En je contactgegevens achter te laten zodat we je kunnen contacteren voor een gesprek of interview

Dan kunnen we hopelijk binnenkort jouw concertbloed, -zweet en -tranen laten lezen en weer iets moois toevoegen aan onze website.

Liefs van The Daily Indie/Tim van der Mond

 


 

Meedoen? Mail dan naar thedailyindie@gmail.com en dan gaan we er iets moois van maken.