Live

Palmsy & Mantra fuseren tot Palmtra voor één gierend hard eindejaarsfeestje in Patronaat (29 december)


19 december 2017

Palmtra (Palmsy & Mantra)
Vrijdag 29 december

Zo in de donkere dagen van het jaar is het niet alleen maar Netflixen, eten en slapen dat de klok slaat in het land. Er worden ook nog wat zaaltjes afgebroken. Zo gaan Palmsy en Mantra er bijvoorbeeld weer stevig tegenaan in Patronaat op vrijdag 29 december.

PATRO meets PALMTRA is een beproefd recept: vorig jaar was de avond namelijk stijf uitverkocht en kon er geen levende ziel meer in de Haarlemse zaal worden gepropt. Niet zo verwonderlijk dat het dit jaar ook lekker druk gaat worden: als je de bands een beetje hebt gevolgd, heb je kunnen zien dat ze ook dit jaar weer ontzettend lekker bezig zijn geweest. Dat komen ze niet alleen bewijzen op het podium: tot in de kleine uurtjes staat het PALMTRA DJ-team achter de draaitafel. Yes, dat wordt een partyyyy!


 

Palmsy heeft dit jaar onder meer zijn geluk gezocht in Frankrijk, waar het een aantal toffe shows kon spelen. Ondertussen werd de band tot 3FM Talent uitgeroepen in een 2017-rijtje  met onder meer Klangstof, Naaz, San Holo, CUT_,Tom Tukker en speelde de band op Down The Rabbit Hole en Sziget.

In april verscheen de debuut-EP Lost In A Cardboard Box en ging de band dit najaar met Midas op een dikke najaarstour langs verdomd veel mooie zalen (lees hier nog ons interview met beide bands). Nu staat er nog maar één item op het verlanglijstje van de band en dat is het uitroken van Patronaat voordat het nieuwe jaar begint.


 

Van de afgelopen Popronde kennen we de heren van Mantra nog, die we in oktober nog interviewden rondom de deelname aan het rondreizende festival. De band bracht dit jaar de psychedelische grungy debuut-EP Merdeka uit via Suburban Records, tourde door Duitsland en speelde met onder meer Green Lizard en Paceshifters. Mantra is naar eigen zeggen deze maand een debuutalbum op aan het nemen, waarvan laatst al Is Routine uitkwam. Op 29 december zal de band daarom ook vast wel wat exclusieve nieuwe tunes spelen.

En om helemaal in de stemming te komen, luister nog eens naar de kerstsingle Jingle My Bells van de band en koop vast dat kaartje voor de 29ste, want dat wordt donders gezellig.


 

Space-support van Carina Nebula
En dan krijg je er ook nog eens de trippy muziek van Carina Nebula erbij. De bandnaam betekent ook wel de ‘Carinanevel’, wat een helder deel is van het sterrenbeeld Kiel en in 1751 werd ontdekt door een Franse astronoom (weet je dat ook weer). De liedjes worden geschreven door Kike Zwagermans: het is psychedelisch, ruimtelijk en zweeft ergens tussen de sterren van Pond, Mini Mansions en Soulwax. Duik hieronder nog even in de single Wormholes, you’ll love it!


 

WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS