New Music

Op nieuwe single Negative Space klinkt Hookworms als een waanzinnige fusie van een boel toffe artiesten, maar toch ook nog steeds als zichzelf 


14 november 2017

Stel je voor dat Hot Chip-zanger Alexis Taylor de handen in elkaar zou slaan met de ritmesectie van LCD Soundsystem om een nummer in de stijl van Foals’ voortreffelijke debuutalbum Antidotes te maken. Dan kom je ongeveer in de buurt van de richting die noise-rockers Hookworms zijn ingeslagen op hun nieuwe single Negative Space. Hoewel het klankenpalet wel degelijk anders is, klinkt de band wonder boven wonder toch nog steeds als zichzelf.  

Qua structuur verschilt het bijna zeven minuten durende nummer niet veel van enkele van de lang uitgesponnen epossen die dikwijls op de vorige twee platen van de band opdoken. Het grootste verschil is dat de band zich nu meer op grooven dan op schuren richt. Dat is een richting die de band goed past, want Negative Space is een heerlijk dansbaar nummer geworden, dat zeer benieuwd maakt naar de in februari te verschijnen plaat Microshift.