New Music

In première: Naive Set heeft een hoop goed nieuws, te beginnen met de nieuwe single So Far So Gone


14 november 2017

Onze muzikale vrienden van Naive Set keren vandaag terug met nieuwe muziek en hebben ook een berg aan goed nieuws. Een nieuw album dat in Londen is opgenomen met James Hoare van Ultimate Painting, een nieuwe 7-inch en twee release-shows deze week. Maar we beginnen met de nieuwe video So Far So Gone, die vandaag bij ons in première gaat!

We kennen de band inmiddels al wat langer, zo interviewden we Naive Set al in 2014 en hebben we de band altijd gevolgd. Vandaar dat we extra blij zijn dat weer terug is met nieuw materiaal, want dat klinkt beter dan ooit. Nog steeds jangly, nog steeds warm, zacht en wollig, maar er zijn allerlei nieuwe en verfijnde laagjes door de muziek geweven. Deze vrijdag brengt de band zijn nieuwe 7-inch uit in het Rotterdamse Roodkapje en zaterdag in het Amsterdamse Cinetol, met support van Eerie Wanda bij beide shows en The Avonden in Amsterdam. Hoe het precies zit en waar de bandleden allemaal mee bezig zijn geweest: we vroegen het aan ze!

Heren! Waar zijn jullie allemaal mee bezig geweest?
“Waar we mee bezig zijn geweest: ons tweede album Dragon kwam eind 2015 uit, waarna we veel gespeeld hebben, onder meer een aantal keer met Ultimate Painting, met wie het al snel klikte. We raakten aan de praat over hoe zij hun platen opnemen, bij gitarist James Hoare thuis, raakten enthousiast en besloten ons derde album ook daar op te nemen. We zijn er twee keer vier dagen voor naar Londen gegaan.”

Hoe zagen de opnames eruit bij Hoare in Londen?
“James neemt alles op met maar acht sporen, wat echt een beperking is en waar je productief van wordt. Je moet als band al tijdens het opnemen belangrijke beslissingen maken, waardoor veel spontane ideeën in het eindresultaat bewaard blijven; je kunt niet eindeloos blijven editen zoals bij digitale opnames. Ik denk dat je die ongecompliceerde benadering kunt terughoren en dat past goed bij onze muziek.”

Hoe is deze video tot stand gekomen?
“De video voor So Far So Gone is opgenomen door de jonge Russische filmmaker Roman Ermolaev, die aan de Gerrit Rietveld Academie studeerde, waar onze gitarist Matthias docent is. In deze video hebben we zelfs zes bandleden: actrice Rianne Meboer keerde nog één keer terug in de rol die ze speelde in de jeugdtheatervoorstelling Hotel Perdu (een stuk van Elien van den Hoek).”

Andere plannen en dingen die we moeten weten?
“In dezelfde tijd hebben we een vijfde bandlid ingewerkt: Arie van Vliet, op gitaar en toetsen. Hij speelt ook in Lewsberg en daarvoor in Boring Pop. Qua plannen, op 17 november komt dus eerst de single uit, So Far So Gone, met Sie woll’n Spaß op de B-kant. Eind februari komt het hele album uit. We gaan dan weer veel spelen natuurlijk en we praten nu ook met een buitenlandse boeker.”


 

LIVE-DATA
17 november – Roodkapje, Rotterdam + Eerie Wanda
18 november – Cinetol, Amsterdam + Eerie Wanda & The Avonden