Nieuws

‘Onbekend maakt onbemind’ geldt niet voor de kleurrijke psychedelica van Midnight Sister


15 mei 2017

Een nieuwe aanwinst voor het Amerikaanse platenlabel Jagjaguwar (onder meer Foxygen, Preoccupations, Dinosaur Jr.) is het spiksplinternieuwe Midnight Sister. De band heeft een schamele tweehonderd likes op Facebook, geen bandbiografie noch een eigen website, maar toch al supports verzorgd voor niemand minder dan Future Islands.

Iets wat niet bepaald vaak voorkomt bij nieuwkomers. De band, afkomstig uit het zonnige Los Angeles, heeft de allereerste single getiteld Leave You via het label online geslingerd. Deze scoorde binnen twee weken al een dikke 60.000 plays op Spotify en vindt zijn weg nog steeds prima naar indieliefhebbende oortjes. Voor de rest blijft het vrij geheimzinnig wat er rondom de band gebeurt.

Gelukkig liegt de track er niet om: Leave You bewijst in een kleine twee minuten dat onbekendheid niet betekent dat de muziek ook gelijk onwaardig is. Midnight Sister doet denken aan een mix van licht-psychedelische instrumentatie van Jacco Gardner met een breekbare leadvocaal à la Whitney en een toefje Foxygen-vibes.