Live

Okkervil River en Lion’s Den spelen 28 september in Sugarfactory en wij hebben fluweelzachte tickets voor je liggen


12 september 2018

Okkervil River & Lion’s Den
Vrijdag 28 september

Nou hebben we wel vaker ticketactie voor allerlei mooie shows op The Daily Indie, maar deze schiet er wel even goed tussenuit. We hebben namelijk 2×2 kaarten liggen die we mogen verloten, zodat jij met je beste vriend naar Okkervil River en Lion’s Den kunt gaan op 28 september. Een muzikaal avondje om je vingers bij af te likken. 

De Amerikanen van Okkervil River zijn ondertussen geen nieuwkomers meer, met negen albums en twintig jaar ervaring in de tas komt de band naar Europa. Met de nieuwe plaat In The Rainbow Rain is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de indrukwekkende softrock-discografie van de band. Het is een prachtige en oprechte plaat geworden, alsof je muzikaal meereist door het dagboek van frontman Will Sheff. “I wanted to make a record where a sense of kindness felt encoded into the music”, zegt hij erover. Alles klinkt zijdezacht, het is muziek die je als een dekentje tegen je wang voelt kroelen.

Misschien wat lichter en minder breekbaar dan je gewend bent van Sheff en zijn band, maar juist die kleurrijke afwisseling maakt het zo fris. Liefhebbers van The War On Drugs, Jens Lekman, Fleetwood Mac en Wilco gaan hoe dan ook zwijmelend ten onder in Amsterdam op 28 september. Breed uitgemeten synthesizers, minimalistische drums, dobberende gitaren en een soort ‘zwevend geluk’ op een plaatje. Misschien wat zoetsappig als je het allemaal zo hoort, maar laat je niet voor de gek houden, de teksten van Sheff zijn nog altijd bijzonder aangrijpend en indringend.

De band bracht trouwens van de week twee nieuwe singles uit, die hoor je hier!

 

Lion’s Den
Op tijd zijn raden we je niet alleen aan, je moet er gewoon zijn als Lion’s Den begint. De Amsterdamse band die zich heerlijk laat inspireren door bands als Amen Dunes en Suuns. We weten waar we het over hebben, want wij lieten niet zolang geleden nog de mooie single en video bij Red & Blue in première gaan van de band, waarover we schreven: “Red & Blue is een trippy, fuzzy en analoog pareltje geworden. Het begint met in and out of tune pitchende synthesizers die een macaber gevoel geven plus van links-naar-rechts glijdende basloopjes. Matthieu zijn melancholische zang valt in, de gitaren slepen hun akkoordjes binnen en er wordt hier en daar nog een laatje synthesizers opengetrokken.”

 

Kaarten winnen
Oké-oké-oké, het is tijd geworden voor die tickets, want hoe kun je die nou winnen? Gaan we je uitleggen: als je vóór woensdag 26 september een mailtje stuurt naar ricardo@thedailyindie.nl en ons uitlegt waarom je graag naar de show toe wilt gaan, sta je voor je het weet met een goede vriend of vriendin bij de show van deze twee prachtsbands in Sugarfactory.


 

WEBSITE SUGARFACTORY | FACEBOOK-EVENT