Live

De line-up van Le Guess Who? is rond! Onder meer Cass McCombs, Neneh Cherry, Midori Takada, Yves Tumor, Tirzah en Ryley Walker ft. Kikagaku Moyo


12 september 2018

Le Guess Who? Festival
8 t/m 11 november

 

De meer dan honderdvijftig artiesten die begin november in Utrecht tijdens Le Guess Who? spelen zijn bekend. Tijdens de twaalfde editie van het festival komen onder meer Neneh Cherry (foto), Swamp Dogg, Tirzah, Lonnie Holley, Cass McCombs, Midori Takada en ‘Deep Fried Grandeur’, een speciaal project van Ryley Walker en Kikagaku Moyo. 

Daarmee is het een waanzinnig programmering geworden, want het vooruitstrevende festival maakte eerder al namen als The Breeders, Hailu Mergia, Serpentwithfeet, Circuit Des Yeux, Bo Ningen, STUFF., Jessica Pratt, DRINKS, Lucrecia Dalt, Cüneyt Sepetçi, Meridian Brothers, Colin Stetson, The Comet Is Coming en een hoop speciale projecten bekend. De volledige eerste rits aan namen vind je hier, de tweede worp vind je hier.

De curatoren van Le Guess Who? dit jaar zijn Devendra Benhart, Shabaka Hutchings en Moor Mother. Die hebben zich een slag in de rondte gezocht om mooie en originele artiesten naar Utrecht te halen. Hun programma’s vind je tot in detail terug op de website van het festival, wij gaan nu eerst wat dieper in op de laatste namen, die een hele hoop kersjes op de festivaltaart zetten. Van de Japanse minimalistische componiste Midori Takada tot de heerlijk excentrieke Yves Tumor, soulster Swamp Dogg, de unieke Neneh Cherry (houd die in de gaten!), de pioniers van de elektro-shoegazers van Seefeel (die hun debuut Quique uit 1993 integraal zullen spelen), de betoverende Tirzah en de onwijs krachtige artiest Lonnie Holley. Met deze toevoegingen gaat het festival weer een flink aantal one-of-a-kind-artiesten naar Utrecht halen!

Om ze wat beter te leren kennen zit er maar één ding op en dat is ze audiovisueel aan je voor te stellen.

 

 

 

 

 


 

Alle nieuw aangekondigde artiesten:
Swamp Dogg
Neneh Cherry
Lonnie Holley feat. Nelson Patton
Yves Tumor
Tirzah
Cass McCombs
Deep Fried Grandeur with Ryley Walker & Kikagaku Moyo
Midori Takada
Kelsey Lu
Senyawa
Seefeel performing ‘Quique’
Yonatan Gat & The Eastern Medicine Singers
Hot Snakes
Alabaster DePlume
Soichi Terada
Vive la Void
Hilary Woods
Madeline Kenney
Boogarins
Linafornia
Negro Leo
Miho Hatori
Virginia Wing
Eli Keszler
King Champion Sounds
Michael Rault
Sourakata Koite
Cindy Lee
Art Feynman
Black Midi
Urochromes
Islaja
Mark Wynn
The Avonden
Howie Lee
Tim Koh
Kaja Draksler & Terrie Ex
Ora Cogan
Luke Cohlen
Dekmantel Soundsystem
Sarah Hennies & Jessica Sligter
Cinema Perdu
Philipp Bückle
DNMF
Valley Maker
Thet Liturgiske Owäsendet
Olan Mill


 

WEBSITE LE GUESS WHO? | FACEBOOK-EVENT | TICKETS

Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? 2018 kosten €137,50. Dagtickets zijn vanaf nu te koop!