New Music

Nog een cadeautje van onze favoriete Japanse psych-band Kikagaku Moyo / 幾何学模様


8 september 2018

De album-release van Masana Temples komt nu wel heel dichtbij. En met elke single die uit komt raken we meer enthousiast. Het is niet makkelijk om een plaat als House in the Tall Grass op te volgen, maar het lijkt erop alsof de jongens daar totaal geen moeite mee hebben.

Hun nieuwste single Dripping Sun begint met een old school-riff die vergelijkbaar is met hun vorige single Gatherings, maar daarna verandert de sfeer compleet. Dit is er eentje die doet denken aan hun langzamere hits zoals Kogarashi van het vorige album. De stem van Tomo Katsurada smelt over de muziek heen als boter op je relaxte zondagochtend-toast. De gitaartonen zijn even warm en troostend als de kop thee die je naast je bord hebt staan en toch net zo warrig als je hoofd dat een kwartier geleden nog in dromenland tussen de kussens lag. Dit is een nummer dat je aanspoort om een hele dag lang helemaal niets te doen, zonder je daar ook maar enigszins schuldig over te voelen.

Heb je toch nog wat energie nodig na al dat niks doen? Kikagaku Moyo zou Kikagaku Moyo niet zijn als ze er niet even een plottwist achteraan gooiden. Tegen het eind van het nummer aan gooit de band de distortion van hun versterkers nog even vol open en gaan helemaal los. Gewoon omdat het kan.

Masana Temples komt 5 oktober uit via Kikagaku Moyo’s eigen label Guruguru Brain.