New Music

Night Running bezegelt het muzikale huwelijk tussen Grammy-winnaars Cage The Elephant en Beck


1 april 2019

Cage The Elephant en Beck sloegen de handen in elkaar en daaruit is Night Running gekomen, een single waarmee beide artiesten een stapje buiten de eigen comfortzone zetten. Op 19 april verschijnt Social Clues, de opvolger van het Grammy-winnende album Tell Me I’m Pretty. Op basis van de singles die we al hoorden, belooft de band met dat album zijn elektronische (en oude harde) kant te verkennen.

Als twee Grammy-winnaars samen een nummer maken, kan het twee kanten op. Het kan een muzikaal droomhuwelijk worden, of een compleet fiasco. Dat eerste geldt voor Night Running. De typische spraakzang van Beck ligt als een soort filter over de instrumentale partij die bijna een soort dancehall-beat produceert. Bij een eerste luisterbeurt valt op dat het nummer veel dromeriger is dan wat we gewend zijn van Cage The Elephant. Een mooie verpakking voor een nummer dat tekstueel de drang om aan je problemen te ontsnappen behandelt. Een psychedelische gitaarsound sleurt je het nummer in en daarna valt er genoeg te ontdekken. Wat dacht je van een beetje saxofoon? Of een blues-sound?

De samenwerking tussen Cage The Elephant en Beck komt niet zomaar uit de lucht vallen, de band werkte eerder al samen met componist en arrangeur David Campbell en dat is toevallig – of niet – de vader van Beck. Beide artiesten gaan deze zomer samen op tour in Amerika. Nederlandse fans kunnen de band zien tijdens Pinkpop of in Melkweg.