New Music

Night Beats komt met het nieuwe psychedelische pareltje Her Cold Cold Heart


9 oktober 2018

Na Who Sold My Generation in 2016, komt Night Beats weer met een nieuw album op de proppen. Het voorlopige visitekaartje van deze aankondiging is het psychedelische pareltje Her Cold Cold Heart, dat meteen aangeeft dat de band een andere, ditmaal iets rustigere weg inslaat met zijn vierde studioalbum.

Myth Of A Man, dat op 18 januari gereleased wordt via Heavenly Recordings, is opgenomen met niemand minder dan Black Keys-voorman Dan Auerbach. Hiernaast werd het Amerikaanse trio (die we overigens alweer vijf jaar geleden apestoned spraken) bijgestaan door ervaren sessiemuzikanten die al eerder speelden met Elvis en Aretha Franklin. Het resultaat mag er zeker wezen. Het is weliswaar minder upbeat en knalt wat minder ruig je speakers uit, maar het sleurt je desalniettemin mee in het melancholieke drama vol akoestische gitaren, spannende tremolo en subtiele percussie.

Toegegeven: het is even wennen. Net zoals sommigen er eerst een nachtje over moesten slapen voor ze hun verliefdheid erkenden op het laatste album van Arctic Monkeys. Maar dankzij de gegunde rust in Her Cold Cold Heart hoor je een mooie gelaagdheid in het nummer en heeft de stem van Danny Lee Blackwell nog nooit zo dromerig geklonken. Je wilt met hem onder de dekens kruipen, met of zonder gedeeld hartenleed.

Night Beats graag live zien? Dan wordt wachten beloond op vrijdag 15 februari in Paradiso en zaterdag 16 februari in Rotown.