New Music

Nieuwe HOMESHAKE verschuift van dreamy naar funky


13 november 2016

De grootste kracht van HOMESHAKE ligt in zijn zwoele, sexy, haast erotische sound. Hier is Pete Sagar zich maar al te goed van bewust. Maar behalve muziek die het goed doet in de slaapkamer, maakt Sagar vooral gewoon walgelijk goede muziek, die toevallig ook de naam bedroom R&B toebedeeld heeft gekregen. 

Op zijn debuut In The Shower staat bijvoorbeeld het nummer The Shower Scene, dat voornamelijk uit gehijg en zuchtende, zwoele teksten als “I’ve been waiting all day for this, why don’t you join me? It’s so good” bestaat. Nieuwe single Call Me Up is iets meer funky en minder dromerig dan we gewend zijn, maar nog onmiskenbaar HOMESHAKE. Jingly-jangly smooth en catchy met zachte, haast verlegen lyrics.

 

 

De single is een lieve ode tot échte conversaties in de vorm van stemgeluid in plaats van tekst op een scherm. Gek genoeg is het niet geïnspireerd door een knap, Canadees meisje dat op hem wacht terwijl hij op tour is, maar over z’n beste vriend Ily, waarnaar ook de bandnaam (een speciale handshake) is vernoemd.

Het derde album van HOMESHAKE heet Fresh Air en verschijnt op 3 februari 2017.