New Music

NEW INDIE: o.a. Beach House, Purity Ring & The Vaccines


11 juni 2012

Nou, de voetbaldip is er bij de meesten weer uitgezeken door meervoudig gekanker bij de koffie-automaat. Zo niet, dan hebben we even een partij lekkere muziek voor je klaar staan om alles weer even te vergeten!

Om te beginnen met de plaat die zich dit weekend in het diepst van mijn lijf en leden heeft genesteld. Bloom van Beach House. Van de laatste single ‘Lazuli’ kwam er een videoclip. Vooral die overgang in de brug naar het slotstuk. Eén van de mooiste stukken muziek die ik dit jaar heb gehoord. Magnifiek.
De hip-hop-drums en melodieën hebben bij Purity Ring helemaal niks met hip-hop te maken. De eigenzinnige muziek leerden we kennen via ‘Obedear‘, wat al zo’n een ongekend lekkere groove en melodie heeft. De nieuwe single heet ‘Belispeak’. Het album ‘Shrines’ van de band zal op 24 juli verschijnen.
Een band die we al een tijd volgen en in de smiezen hebben is ‘Two Wounded Birds‘. De band bracht onlangs haar gelijknamige debuutalbum uit. ‘If Only We Remain’ is een mooie single van die plaat.
Plots verscheen er een laatst een nieuwe single van The Vaccines. De single ‘No Hope’ heeft inmiddels een videoclip gekregen en zal verschijnen op het nieuwe album ‘The Vaccines Come Of Age’, dat 3 september verschijnt.
Maar er is nog meer. Zo is er het vrolijke liedje ‘Time To Realize’ van Lemâitre
Ook ‘(Just Like) Susan George’ van The Blanche Hudson Weekend gaat er lekker in.
Eternal Summers – Wonder
Liars – No1. Against The Rush
The Walkmen – Heaven
Knickers – My Baby’s Just A Baby
Zo, nu kan je er wel weer even tegenaan!